IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJKO Cerović: ZAPIS IZ SVEZANE CRNE GORE- Ustav im smeta da divljaju… (foto, video)

Budite sigurni da su Vučurović, Aleksić, Radunović, Joković, pa i mali Srbi od kužine poput Danilovića ili Milačića, sjutra spremni da ukinu Ustav ako im imalo zasmeta…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, nedelja, 18- XII- 00- 34… RAJKO Cerović: ZAPIS IZ SVEZANE CRNE GORE- Ustav im smeta da divljaju… (foto, video)

Autor: Rajko Cerović

Ko kaže da od 30. avgusta 2020. godine u Crnoj Gori vedre i oblače ikakve političke partije, tobožnja parlamentarna većina, ili, ne daj bože, ikakvi slični politički ili civilizacijski mehanizmi?

Crnom Gorom od tog datuma isključivo vladaju crnogorski Srbi koji lažu da su svrstani i u kakve posebne političke partije, jer imaju samo jedan ideološki program i jednu jedinu devizu za okupljanje. Sve što im smeta da dalje razvaljuju Crnu Goru spremni su hitno da ukinu i bace pod noge – od Ustava do predsjednika države!

Dritan zaista radi što hoće, tačnije sve ono što će do bola poniziti Crnu Goru, posebno njenu diplomatiju, po kojoj kadruje bez i malo obzira na prethodno radno, profesionalno ili moralno iskustvo potencijalnih kandidata.

Ruga se državi i njenom navodno pravnom poretku. Putuje gdje hoće i koliko hoće, tamo mlati izjavama koje niko ne uzima ozbiljno, jer mu odavno niko ne vjeruje, tobože se kune u Evropu, a kod kuće potpisuje takozvani Temeljni ugovor kojim antiklerikalnoj Evropi otpozdravlja od šake do lakta.

Čitaj još:   UČESNICI SNIMAK SA POLICIJSKE AKADEMIJE: Bilo je nepromišljeno, osramotili smo ugled ustanove... (foto, video)

Vodi sa sobom u inostranstvo bulumentu svojih poltrona i obožavalaca da im pokaže moć svoje vlasti, iznajmljuje i privatni avion za vlastite hirove, ruga se službi ANB objelodanjujući njene navodno povjerljive izvještaje i kompromitujući njene ličnosti od profesionalnog ugleda i savjesti. Smjenjuje i urušava sve što obuzdava njegovu divlju samovolju i neandertalsku ćud, istovremeno se javno rugajući institucijama koje bi tobože morao da štiti.

Za sada su mu pouzdani oslonci populista Damjanović (majke sa troje djece), i tvrdi vjernik i ideološki zastupnik Crkve Srbije, ministar pravde Kovač koji je svojevremeno bezočno tvrdio da će Temeljni ugovor sa Crkvom Srbije biti svima poznat, ali tek kad bude potpisan.

Naravno da seriju Dritanovih kreatura i smiješnih poslušnika na svoj način upotpunjuje nemoćni, zbrkani i folklorno rusificirani ministar prosvjete Vojinović koji uobražava da je bliski rođak hadži Save Kosanovića, te da mu kao takav nosi mantiju i čisti skute i rukave.

Smjenjujući svakoga ko mu zasmeta, Dritan još nije stigao da smakne ministra turizma Đurovića ili ministricu kulture Mašu Vlaović. Valjda ih ostavlja za sljedeću turu, jer uprkos vladi u ostavci ponešto rade pokazujući još i toliku drskost da svoj posao znaju.

Dritan, kome očigledno za njegovu samovolju nije potrebno ni jedno odlazeće ili neodlazeće ministarstvo, izgleda ni sam Dritan kao kreatura, nema namjeru da i dalje izbjegava visoke troškove od 180.000 eura po svakoj desetodnevnoj vježbi crnogorskih vojnika u Makedoniji, samo zbog toga da bi ostao vjeran svojoj populističkoj odluci o navodnoj zabrani vojnih vježbi na jedino mogućoj Sinjajevini.

Čitaj još:   Nebojiša VUKANOVIĆ izbačen sa sjednice NSRS- a: DODIK POKAZIVAO SREDNJI PRST, A ŽELJKA SKANDIRALA... (foto, video)

BONUS VIDEO: Dritan Abazović kod kumare Dida…

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more