IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAMO KOD NAS ZIMA MIJENJA PLANOVE: Vrijeme koje se očekuje u naredih nekoliko dana… (foto)

Po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. u ostatku zemlje pretežno sunčano. jutarnja temperatura od – 2 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19- XII- 07: 44… SAMO KOD NAS ZIMA MIJENJA PLANOVE: Vrijeme koje se očekuje u naredih nekoliko dana… (foto)

Period do 19.12.2022. Priticanje toplih zračnih masa sa juga uslovit će povećanje temperature zraka, koje će biti iznad uobičajnih za ovo doba godine. Pored većih temperatura tokom sedmice prognozira se kiša na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.

Danas jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u većem dijelu zemlje.

Jutarnja temperatura od – 4 do 2, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu do 12 stepeni.

Temperature zraka u 12 sati (°C): Bjelašnica i Ivan Sedlo – 2; Gradačac, Sokolac i Zvornik 0; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 1; Bihać, Sanski Most i Tuzla 2; Livno i Zenica 4; Mostar 9; Neum i Trebinje 11°C.

Čitaj još:   ZELENO JE SKUPO: Avionske karte u budućnosti će koštati više i to zbog jedne stvari... (foto)

ponedeljak, 19.12.2022. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Tmurno vrijeme, praćeno kišom, sunježicom i snijegom, kod osjetljivih osoba može uzrokovati izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Opšta slika će, usljed izraženije nestabilnosti, biti lošija na sjeverozapadu Bosne. Sa noćnim satima u cijeloj zemlji malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju.

U utorak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 13 stepeni.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more