IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predrag Vušurović: BRAT ABAZ dokazao da može sluganskije, rukavica je bačena evo nas na biljegu…

Sagovornik Analitike stava je da rasulo koje živimo i aktuelni klerofašizam, nakon jasne konfrontacije sa Evropom, više nije moguće bojiti ružičastim tonovima. Maltene istovremeno, kako kaže, pale su im i maske i mapa..

“Rezultat glasanja o izmjenama Zakona o predsjedniku potpuno je očekivan, a epilog tek slijedi- i biće početak kraja ovakvog namjesničkog režima u Crnoj Gori.

Sad je sve toliko očigledno da se čak ni „naši međunarodni partneri“ trenutno ne pretvaraju da ne vide u šta ova Vučićeva klika, gluva za „preporuke“, uvodi zemlju”, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika građanski aktivista, cijenjeni crnogorski intelektualac i jedan od organizatora protesta “Ima nas”, Predrag Vušurović. 

Situacija slična onoj pred Belveder

Četvrti veliki građanski skup pokreta “Ima nas” biće održan sjutra u 19 sati na platou ispred Skupštine Crne Gore. Podsjetimo, prošlog ponedjeljka, nakon izglasavanja neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku Vušurović je najavio da će građani okupljeni oko pokreta nastaviti vaninstitucionalnu borbu poručujući da je – iza nas zid, a ispred – jama Otvorenog Balkana.

Ubijeđen je, kaže, da je to stav svih okupljenih na dosadašnjim protestima, nezavisno od toga koliko mogu ili ne mogu da kontrolišu emocije, što je, kako dodaje, sasvim ljudski u trenucima kad se crnogorski identitet, multietnički i građanski karakter zemlje i njena nezavisnost na naše oči razaraju po dikatu izvana.

Situacija je, ističe naš sagovornik, sada umnogome slična onoj na skupu kod Lovćenske vile u Prijestonici, pred Belveder. 

Čitaj još:   MILO Đukanović: NAŠI LAVOVI, kao i uvijek HRABRO i bespoštedno s DRŽAVNIM GRBOM NA GRUDIMA

“Nakon same Mićovićeve dostave u Manastir, mnogi među nama osjećali su gorčinu poraza. Nedugo zatim, nakon onakvog blama pred sopstvenim građanima, regionom i svijetom, samim svojim postankom i mjestom rođenja nezdrava Zdravkova vlada je- pala.

I onakva blamaža kakvu je istrajavanjem u izdaji sopstvene zemlje i njenog ustavnog uređenja sebi priredio 41 poslanik, oglušujući se i ne probajući da Evropi zamaže oči kao ranije, sluti na isti kraj ovako zaglibljene većine”, poručuje Vušurović. 

Kako napominje, nakon završetka posljednjeg skupa u Podgorici bilo je i žučnih i emotivnih reakcija i oporih riječi. 

“Sve ih razumijem i opravdavam. Za kalkulante i konformiste pak, samozvane brigadire, tiket barjaktare i stratege sa dojč barikada ne nalazim ni razumijevanja, ni opravdanja”, kategoričan je naš sagovornik. 

Posljedice lako predvidjeti 

Napominje i da je posljedice usvajanja izmjena Zakona već sada lako predvidjeti, jer ih, kako napominje, inostrani partneri (mimo običaja i uzusa zanata), već kristalno jasno projektuju i maltene nam crtaju.

“Posljedice ovakvog stanja trpjećemo, kao i međunarodnu izolaciju u pripremi do kompletiranja zbilja funkcionalnog institucionalnog okvira i rezultata vanrednih parlamentarnih izbora.

Nije mi jasno šta je razlog da druga strana, koja je po sopstvenom viđenju „u naletu“, od izbora, koji jesu put izlaska, bježi. Ako je već suverenističke snage koje, ne zaboravimo, sem partija čine i od avgusta budni i na svaki demokratski otpor riješeni građani, tako lako satrti… Siguran sam da nas ne štede i da ne bi. Evo nas na biljegu. Rukavica je bačena”, ističe Vušurović. 
autor: Zilha Kalač

Čitaj još:   DRITAN: Enormno porasla podrška građana članstva u NATO... (foto i video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more