IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta Bošnjačka stranka i dalje radi u smijenjenoj Vladi: Najglasnije ćutanje na ustavni puč, nema ih ni na protestima…

Upadljivo je ćutanje funkcionera Bošnjačke stranke, na zbivanja na turbulentnoj crnogorskoj političkoj sceni, koji ni nakon izglasavanja izmjena Zakona o predsjedniku, i izvršenog ustavnog puča u Skupštini.

Izgleda da za Bošnjačku stranku nijesu dovoljne ni oštre poruke sa međunarodnih adresa, pa ih tako nije ponukalo da reaguju ni otkazivanje POSP sastanka u Strazburu, i to istu noć kad su poslanici parlamentarne većine izglasali izmjene Zakona o Predsjedniku.

Nijesu reagovali ni na poruke Specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji je poručio da se ne pokušava formiranje nove vlade prema usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, kao ni ostalih zvaničnika Evropske unije, koji su u jedan glas osudili izglasavanje tog zakona.

Ni izjave, Bilčika, Stana, Picule izgleda nemaju dovoljnu težinu da Bošnjačka stranka javno iznese svoj stav, koji su dalji koraci te partije u političkom životu Crne Gore.

Iako Bošnjačka stranka nije glasala za izmjene tog zakona, ostaje pitanje zašto predstavnici BS-a i dalje participiraju u takvoj Vladi, koja iako odavno smijenjena, sprovodi agendu aktuelne parlamentarne većine, koja je sve, samo ne usaglašena sa EU ciljevima Crne Gore?

Da li će i na primjeru priče oko Otvorenog Balkana, koja se ovih dana opet zahuktava i sve izvjesnijeg ulaska Crne Gore u tu regionalnu inicijativu, Bošnjačka stranka opet “praviti mrtva”. Na Vladi makar prema najavama njihovih funkcionera, oni neće glasati za ulazak, ali će se izgleda opet braniti ćutanjem na pitanje – zašto i dalje sjedite u smijenjenoj Vladi koja sprovodi agendu protivnu interesima Crne Gore, gurajući državu u naručje Aleksandra Vučića?

Čitaj još:   OPASNIH DEVET PRAVILA: Nikada i nikako ne smijete OVO raditi tokom grmljavine, oluja i nevremena... (foto, video)

Upadljivo je i ćutanje Bošnjačke stranke povodom masovnih protesta “IMA NAS”. Iako su najavljivali da će na partijskim organima donijeti odluku o učešću, ona je, makar ovako javno i vidljivo, izostala, jer se funkconeri te partije nijesu pridružili protestima.

I na to pitanje i na sva ostala koja je portal Standard poslao toj partiji, odgovora nema i sa njihove strane se čuje samo muk.

Golim oko, vidljivo ćutanje, nereagovanje na uznemirujuća politička zbivanja u Crnoj Gori, djeluju kao taktika, bolje da se “pravimo mrtvi” i “nevidljivi” dok sve ovo ne prođe, kao đaci u školskim klupama koji se nadaju da ih taj dan učiteljica neće ispitivati.

No, kao i za sve drugo u životu, stav se mora imati i javno iskazati naročito ako ste predstavnici građana u javnom životu Crne Gore, pa kud puklo da puklo, jer na dvije stolice ili više fotelja se ne može dovijek sjedjeti.

Iako je nesumnjivo Bošnjačka stranka državotvorna stanka koja je godina unazad udarala temelje građanske, multietničke, multikonfesionalne Crne Gore, ona ovakvim svojim trenutnim političkim činjenjem ili bolje reći nečinjenjem ostavlja prostor za sumnju i u najmanju ruku čuđenje.

Čitaj još:   TUGA DO NEBESA: IZET JE IMAO ZADNJU ŽELJU pred odlazak sa ovog svijeta molio je za OVO... (foto i video)

Da li su fotelje u smjenjenjoj Vladi Dritana Abazovića toliko udobne, da se brzo zaboravi srž Bošnjačke stranke ili je kako kaže pjesma, sve to bilo samo fol i samo jeftin trik?

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more