IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: Popovi se sjetili ljudskih prava a na Belveder poslali batinaše i duge cijevi… (foto)

Iz Srpske pravoslavne crkve je saopšteno je da je “Porfirije sa “zaprepašćenjem” primio vijest” da mu je zabranjana posjeta Pećkoj patrijaršiji… 

CETNJIE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 26- XII- 00: 45… NENAD Čanak: Popovi se sjetili ljudskih prava a na Belveder poslali batinaše i duge cijevi… (foto)

”Ne dajte mu da pobjegne”

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju i protesta iz Beograda zbog toga, upitao je “kako su se sada popovi naglo sjetili suživota i tolerancije i ljudskih prava”, dok su na Cetinje u septembru 2021. godine poslali “batinaše, suzavac, duge cijevi, buldožere” da bi ustoličili mitroplita Joanikija.

Kako su se sada popovi naglo sjetili suživota i tolerancije i ljudskih prava, a na Belveder poslali batinaše, suzavac, duge cijevi i buldožere, napisao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, nakon zabrane kosovskih vlasti da Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Neprijatelji CRNE GORE, imaju spremno oružje po manastirima i Crkvama- Srbije... (foto)

Iz Srpske pravoslavne crkve je saopšteno je da je “Porfirije sa “zaprepašćenjem” primio vijest” da mu je zabranjana posjetaPećkoj patrijaršiji. Dodali su da Pofririje ne odustaje od te namjere i  da “očekuje da ova krajnje diskriminatorska odluka bude stavljena van snage”

“Srećni će biti ako na kraju samo u paklu budu goreli. I oni i njihovi surabotnjici. Ne dajte mu da pobjegne. A ne dajte ni njima”, napisao je Čanak na Tviteru.

Kolumnista Dragan Bursać na Tviteru je istim povodom napisao: “A ništa BIA, suzavac, srpski specijalci, helikopteri, gumeni meci kao za Joanikija u CG? Ipak je Kosovo ‘vaše'”.

izvor aktuelno.me

Čitaj još:   Sve manje stanovnika u Crnoj Gori, vlasti nemaju rješenje (video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more