IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend i u novu 2023. godinu sa proljetnim temperaturama… (foto)

Prvog dana u novoj 2023. godini, u većem dijelu BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka, u jutarnjim satima i prije podne, očekuju se jutarnje temperature od četiri do dese C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29- XII- 10: 34… VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend i u novu 2023. godinu sa proljetnim temperaturama… (foto)

Narednih dana u regionu juga Evrope očekuje se pretežno oblačno i sunčano vrijeme sa temperaturama do 18 stepeni…

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Lokalno slaba kiša je zabilježena u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Temperatura zraka na Bjelašnici jutros je iznosila minus tri stepena, na Sokocu minus dva, u Bugojnu, Doboju, Jajcu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Tuzli i Zenici dva, Banja Luci i Ivan Sedlu tri, Drvaru četiri, Gradačcu, Livnu, Stocu i Trebinju sedam, Mostaru i Širokom Brijegu osam i Neumu 11.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Dnevna temperatura od osam do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Čitaj još:   Turska, pojačava traženje gasa kod Kipra...

četvrtak, 29.12.2022. godine
Opšta slika je relativno povoljna. U Hercegovini i na jugozapadu će sunčani intervali činiti dan ugodnijim, u Bosni će jutarnja magla praviti smetnje hroničnim bolesnicima, koji bi po mogućnosti trebali reducirati boravak na otvorenom. Blago južno strujanje zraka u manjem obimu, moglo bi da izazove kod osjetljivih osoba reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice.

U petak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od tri do deset, na sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od deset do 16 stepeni.

U subotu se, prema prognozi FHMZBiH, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od četiri do deset, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do do 18 stepeni.

Prvog dana u novoj 2023. godini, u većem dijelu BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka, u jutarnjim satima i prije podne, očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do deset, a dnevna od deset do 16 stepeni.

Čitaj još:   SRPSKO NIKŠIĆKO PIVO!!!

U ponedjeljak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od četiri do deset, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more