IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Počelo postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja na magistralnom putu… (foto, video)

Platforme su asfaltne, širine oko osam metara, a gdje bude moglo, preko njih će biti urađeni pješački prelazi…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30- XII- 00: 34…  NOVI PAZAR: Počelo postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja na magistralnom putu… (foto, video)

U Savjetu za bezbjednost saobraćaja lokalne samouprave kazali su radiju Sto plus da po dvije platforme biti postavljene u blizini osnovnih škola “Jošanica” u Lukarima, “Mur” i “Avdo Međedović” u Selakovcu, a jedna na mjestu gde je 12. decembra poginula petnaestogodišnja devojčica.

Na putnim pravcima kroz novopazarska naselja Lukare, Mur i Selakovac počelo je postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja, što je dogovoreno na nedavnom sastanku predstavnika lokalne samouprave sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem.

Izrada pet platformi na magistralnom putu Lukare, Mur kod osnovne škole i na mjestu gdje je nedavno nastaradala petnaestogodišnja djevojčica, počela je danas. Platforme, dužine osam metara, biće  obilježene vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Čitaj još:   DPS: Venecijanska komisija potvrdila naše stavove, ODUSTATI od pučističkog zakona...

Prethodne nedelje u Vladi Srbije, sastali su se  ministri Vesić i Memić sa delegacijom Grada Novog Pazara, kako bi došli do dogovora da se platforme za usporavanje saobraćaja postave  u Novom Pazaru, na najrizičnijim tačkama.

Mještani naselja Mur su 20. decembra predali zahtjeve lokalnoj samoupravi, kojima su tražili postavljanje signalizacije, saobraćajnih znakova, semafora i kamera, kao i obezbjeđivanje trotoara. Oni su tada izjavili, da im je drago što je država pokazala interesovanje za njihov problem. (Aiša Alić)

BONUS VIDEO: Počelo postavljanje platformi za usporavanje saobraćaja u Novom Pazaru…

Izvor: Radiostoplus

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more