IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAOPŠTENI REZULTATI ISTRAGE: Ubicu sa CETINJA usmrtio metak policajca, i neće biti krivično gonjen…

Prvi metak koji je pogodio i ujedno bio smrtonosan za Vuka Borilovića koji je 12. avgusta ubio deset osoba, među kojima i dvoje djece, ispaljen je iz policijskog pištolja, saopštilo je Više državno tužilaštvo.

– U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran povodom događaja na Cetinju od 12.08.2022. godine, kojom prilikom je lišeno života deset lica, od kojih i dvoje djece, tokom izviđaja utvrđeno je da su navedena lica lišena života ispaljivanjem projektila iz lovačke puške od strane lica V.B.

ISTI koji je nakon toga i sam lišen života od zadobijenih povreda u predjelu glave i gornje polovine tijela, desnog ramena i grudnog koša, od pet ispaljenih projektila od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja– pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja– pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu– navode iz VDT- a.

Čitaj još:   SVAĐA NEBOJŠE Medojević i DRITAN ABAZOVIĆA: Lider PzP tražio uvođenje vanrednog stanja...

Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo našlo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na lice V.B., koje je lišilo života deset osoba– građana Cetinja, s obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života, niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom nanio prvu smrtonosnu povredu licu V.B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrijebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

– U odnosu na NN lice koje je nanijelo preostale četiri smrtonosne povrede licu V.B., tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti– zaključili su iz VDT.

izvor: standard.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more