IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Balša BOŽOVIĆ: Vučić potrošio DRITANA, sad sa svojim vazalima Mandićem i Kneževićem na razvalinama crnogorske države nameće novog premijera…

Vučić je svjestan da je potrošio Dritana Abazovića koji mu je koristio u Crnoj Gori, isto koliko je i Rahman Morina koristio Slobodanu Miloševiću na Kosovu u osvit ratova devedesetih, kaže u razgovoru za portal Standard predsjednik Akademije za demokratski razvoj Balša Božović, koji vjeruje da će Abazović dobiti garancije i bogatu penziju od Vučića, zbog svega što je uradio za srpskog vožda.

Sada, kaže Božović, Vučić pokušava da pomiri sve svoje vazale u Crnoj Gori, i da na razvalinama crnogorske države nametne novog predsjednika Vlade, iako su svi svjesni da se time krši Ustav i da na silu uzimaju vlast.

“Izabrao je Miodraga Lekića pouzdanog saradnika i ambasadora Slobodana Miloševića, kaže on i dodaje da će okosnicu buduće Vlade imati Vučićevi i Putinovi lični prijatelji Mandić i Knežević.

Da li će im proći ta destruktivna zamisao, mišljenja je Božović, zavisi samo od spremnosti EU da oštro reaguje, i da zauzme stav i prema Vučiću i prema Sjedinjenim Američkim Državama, koje su ambivalentne prema dešavanjima u Crnoj Gori.

Čitaj još:   FILIP Adžić: Crnoj Gori fali više od hiljadu policajaca, stanje bezbjednosti redovno... (foto, video)

“Na kraju, najviše zavisi od građana Crne Gore koliko su spremni da se odupru antievropskom uticaju iz Beograda”, jasan je predsjednik Akademije za demokratski razvoj.

Na pitanje o dešavanjima i barikadama na Kosovu, Božović kaže da je Vučic prešao crvenu liniju i ugrozio bezbjednost Zapadnog Balkana, i da je zato juče i morao da hitno povuče barikade sa sjevera Kosova, što je još jednom Srbiji nametnulo žig destruktivnosti na Balkanu.

“To ce sve platiti građani Srbije, a Vučić će biti uzdrman onda kada se proevropska i građanska Srbija konsoliduje, i uz pomoć partnera stane na noge posle deset godina tumaranja”, zaključuje Božović

izvor: standard.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more