IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: U narednim danima sunčano i toplo… (foto)

Po najavama Hidrometeoroloških zavoda koje pratimo, naoblačenje je najavljeno za utorak popodne, a razvedravanje tokom dana u srijedu…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01- 01- 2023, 10: 54… VREMENSKA PROGNOZA: U narednim danima sunčano i toplo… (foto)

U većem dijelu REGIONA u nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka može biti u zapadnim područjima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magle. Vjetar slab južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Livno – 2, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 1, Sarajevo, Zenica i Zvornik 2, Banja Luka, Ivan Sedlo i Tuzla 3, Mostar 5, Trebinje 6, Bihać 8, Neum 10, Gradačac 12 stepeni Celzijusa.

nedjelja, 01.01.2023. godine
Opća slika će biti relativno povoljna, a stabilno i toplo vrijeme za ovo doba godine, ugodno će djelovati na većinu populacije. Problemi kod hroničnih bolesnika mogući su usljed povećanog zagađenja zraka, naročito u gradskim sredinama, što će pod uticajem anticiklone biti izraženije nego prethodnih dana. Preporučljivo je reducirati kretanje u jutarnjim i večernjim satima.

Čitaj još:   VRIJEME ISTO KAO JUČER, A OD SREDINE NAREDNE SEDMICE: Naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom... (foto)

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

I u utorak je najavljeno pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne magla. Poslije podne u većem dijelu Bosne porast oblačnosti. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu će jutro biti pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more