IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jovan MIĆOVIĆ alijas Joanikije, NASTAVLJA DŽOMIĆEVU AGENDU: Hibridno- propagandni pritisak da bi vojnici divizije SS dobili državljanstva!? (foto, video)

Mićovićev hibridni pritisak putem medija je, po svemu sudeći, očajnički potez, jer od smrti pukovnika KOS- a Rista Radovića i odlaska prvog operativca SS iz Crne Gore Velibora Džomića, takozvana SPC ima problema sa ljudstvom.

Poseban problem je veoma mali broj operativaca sa crnogorskim državljanstvom, što uveliko otežava operativni rad ove organizacije. Mićović stoga vrši pritisak na nadležne i želi da nastavi Džomićevu agendu, ali zbog skromnih intelektualnih i operativniih sposobnosti, ide mu veoma loše.

Paramilitarnoj oragnizaciji nakačenoj na bezbjednosno- obavještajne službe Srbije i Rusij– svetosavskoj sekti (SS), poznatoj i pod akronimom SPC, prifalilo je vojnika– terenaca za svakodnevne subverzivne poslove po Crnoj Gori, saznaje Portal Aktueno iz izvora bliskih obavještajno-bezbjednosnim krugovima nakačenih na SPC.

S obzirom da je takozvana SPC neizostavna operativna jedinica u djelovanju srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA), vrh te organizacije, u dogovoru sa centralom SS sa Kalemegdana, je morao brzo da djeluje i izvrši pritisak na nadležne državne organe u Crnoj Gori.

Stoga i ne čudi što je šef operativne filijale SS za Crnu Goru Jovan Mićović, alijas Joanikije u intervjuu za jednu od velikosrpskih propagandnih ispostava  televiziju ’’Hram’’ u neđelju, poslao jasnu poruku da više pješadije zapošljene u ovoj paravjerskoj organizaciji treba da dobije crnogorsko državljanstvo.

Mićović je u klasičnom hibridno-propagandnom udaru na crnogorske institucije kazao ’’kako u državi ima činovnika koji opstruiraju tu (para)vjersku zajednicu’’, i da je trebalo ’’da pojedini sveštenici (operativci u mantijama, vojnici nap.a.) SPC sa strane do sada dobiju državljanstvo’’.

Jovan Mićović – Nedostojni: Prifalilo mu operativaca sa crnogorskim državljanstvom?

“Ima činovnika koji su negativno raspoloženi prema crkvi, koji vrše opstrukciju, kada se sveštenici koji nijesu rodom iz Crne Gore– neki su tu i 15 godina– a još nijesu dobili ni boravišnu dozvolu, a do sada je trebalo da dobiju i državljanstvo”, poručio je Mićović.

On je indirektno priznao da im je ljudstvo sa crnogorskim državljanstvom potrebno za subverzivne političke akcije, jer je kazao ’’kako se crkva (tako naziva SPC) bavi politikom u onoj mjeri u kojoj se politika dotiče crkve’’.

“Nijesmo mi pasivni posmatrači nikakvih pojava u društvu, nego moramo biti i aktivni učesnici. Na kraju krajeva, svi naši vjernici učestvuju na izborima”, istakao je Mićović. Nedostojni se žalio kako je njegovom operativcu, šefu baze kodnog naziva ’’manastir Dajbabe’’, bez bilo kakvog razloga uskraćen boravak u Crnoj Gori.

Mićovićeva izjava poklapa se sa saznanjima Portala Aktuelno da takozvanoj SPC nedostaje ljudstva za sprovođenje subverzivnih akcija u okviru takozvanih Divizija svetosavske sekte (SS). Stoga ne čudi pritisak na državne organe da odobre državljanstva za njihove operativce koji bi slobodno djelovali po Crnoj Gori na njenoj integraciji u srpski svet.

Prvi operativac SS Velibor Džomić nedavno boravio u Podgorici da pruži logističku podršku

Mićovićev hibridni pritisak putem medija je, po svemu sudeći, očajnički potez, jer od smrti pukovnika KOS-a Rista Radovića i odlaska prvog operativca SS iz Crne Gore Velibora Džomića, takozvana SPC ima problema sa ljudstvom. Poseban problem je veoma mali broj operativaca sa crnogorskim državljanstvom, što uveliko otežava operativni rad ove organizacije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. mart 2021. godine

Mićović stoga vrši pritisak na nadležne i želi da nastavi Džomićevu agendu, ali zbog skromnih intelektualnih i operativniih sposobnosti, ide mu veoma loše.

Podsjetimo, svetosavski vrač, prvi operativac SS, protojerej stavrofor Velibor Džomić u februaru 2021. otvoreno je prijetio državi Crnoj Gori poručujući da njegova SPC ’’ima više članova u crkvenim odborima nego što ima Vojska Crne Gore’’.

Džomićeva izjava, ako se uzme u obzir nestabilan društveno-politički trenutak u kojem je izrečena, je bila verbalna demonstracija sile takozvane SPC i upozorenje da je ova organizacija spremna na rat u Crnoj Gori. Tada je SS bila na vrhuncu svojih operativnih kapaciteta.

Ipak od odlaska Džomića na novi operativni položaj u centralu na Kalemegdanu (Beograd), takozvana SPC ima mnogo problema u Crnoj Gori, o čemu svjedoči i očajnička izjava Mićovića.

BONUS VIDEO: Brojni izazovi pred Srbijom u 2023. godini

Kulminacija nepočinstava SS nakon 30. avgusta 2020.

Kakva je organizacija takozvana SPC, Portal Aktuelno pisao je nebrojeno puta, a na OVOM LINKU možete pročitati o njihovim zločinima tokom 90-ih, ratnohuškanju, promovisanju ideologije ’’krvi i tla’’ i pedofiliji.

Stoga nije ni čudo što je takozvana SPC i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP), kako smo već naveli, označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Kada je u pitanju Crna Gora, SS i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista– nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine. Što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Čitaj još:   Erdogan, odbrusio Putinu: ŽESTOKO ĆEMO ODGOVORITI NAPADOM... (foto)

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš” je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Kada svemu ovome dodamo tradiciju nepočinstava, ratnohuškanja, podsticanja međunacionalne, međuvjerske mržnje, onda je krajnje fascinantno da, pod izgovorom ”ugroženosti vjerskih sloboda” pojedini politički centri sa zapada, posebno iz SAD, zastupaju interese ovakve organizacije. (B.Knežević)

BONUS VIDEO: Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije stigli na Cetinje

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more