IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BROJNA UDRUŽENJA PORUČILA– DOSTA JE! ENTITET RS SE STVARAO NA KRVI ONIH KOJI SU NAJSVETIJE DALI ZA OPSTANAK DRŽAVE… (foto, video)

Dosta! Poručio je penzionisani general Sulejman Vranj u ime Udruženja generala BiH kao i niza drugih udruženja i nevladinih organizacija.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 05: 01- 2023, 00: 54… BROJNA UDRUŽENJA PORUČILA– DOSTA JE! ENTITET RS SE STVARAO NA KRVI ONIH KOJI SU NAJSVETIJE DALI ZA OPSTANAK DRŽAVE… (foto, video)

Traže da se pojača angažman na očuvanju mira i stabilnosti povodom najavljenog obilježavanja neustavnog datuma 9. januara u Istočnom Sarajevu, na kapiji glavnoga grada Bosne i Hercegovine.

Zatražili su provođenje sigurnosnih mjera, uključujući postavljanje kontrolnih punktova na ulazu u Sarajevo od 7. januara i onemogućavanje prolaska učesnicima obilježavanja od Pala do Lukavice.

Također traže da se OHR, PIC i Delegacija EU konkretno uključe u zaustavljanje onoga za šta je Ustavni sud rekao da nije u skladu s Ustavom BiH.

Da se entitet RS stvarao na krvlju onih koji su dali najsvetije za opstanak države, svjedoči mezarje na sarajevskim Kovačima.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pronađeno beživotno tijelo muškarca u centru grada

U odnosu na prethodne godine, ove je najavljen dolazak više od dvije hiljade ruskih dobrovoljaca te se traži zabrana njihovog prolaza do Lukavice kroz glavni grad države BiH.

Živjet će BiH, jer kako su danas poručili, ako nadležni ne učine nešto i ne zaustave obilježavanje 9. januara, uključit će u to sve građane koji vole ovu državu.

(Dž. Sarić– Kozić)

Video pogledajte i OVDJE.

BONUS VIDEO: RS SE STVARAO NA KRVI ONIH KOJI SU SVE DALI ZA OPSTANAK BIH: BROJNA UDRUŽENJA PORUČILA- DOSTA!

izvor Hayat.ba