IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ronioci i dalje pretražuju Moraču: Spasilačke službe provjeravaju korito i priobalje u potrazi za nestalim Borisom Gardaševićem sa Cetinja… (foto, video)

Direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela, Vesko Mijajlović, kazao je, da bi bilo dobro da se u pretragu terena oko ušća Morače uključe vlasnici manjih čamaca ili službe koje imaju manja plovila…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 05: 01- 2023, 11: 54… Ronioci i dalje pretražuju Moraču: Spasilačke službe provjeravaju korito i priobalje u potrazi za nestalim Borisom Gardaševićem sa Cetinja… (foto, video)

“Mi smo prethodnih dana pretražili dio od Kolovrata do Adovih vrba. Riječ je o ogromnom prostoru i treba organizovati ljude sa Skadarskog jezera i institucije koje imaju manje čamce, kako bismo mogli da pretražimo dio oko ušća, jer ima mnogo šipražja, gdje ronioci ne mogu da uđu. Manji čamci mogu tuda da prođu i da se pregleda taj dio”, kazao je Mijajlović. 

Ronioci danas pretražuju dio od Krivog mosta do Kolovrata. 

“Potragu otežava i to što je rijeka mnogo zagađena. Ispuštaju se fekalije u vodu. Moramo da vršimo dezinfekciju osoblja i opreme nakon svakog izlaska iz vode”, istakao je Mijajlović. 

Čitaj još:   PRIČA O DŽEMALU BUKVIĆU: Državni JUNIORSKI PRVAK u ATLETICI brine se o 20 KRAVA... (foto)

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković za Portal Analitika potvrdio je da njihove ekipe i danas pretražuju priobalni dio. 

“Svaki dan smo na terenu i bićemo tu do daljnjeg. Pretražujemo dio od Botuna do ušća. Više puta smo pregledali taj dio, više puta prolazili sve, opet smo danas tu, tražimo”, kazao nam je Janković. 

On ističe da u akciji učestvuju i članovi porodice, komšije i prijatelji nestalog Gardaševića. 

Podsjetimo, trideset jednogodišnji Boris Gardašević sa Cetinja nestao je u 18. decembra. On je toga dana izašao oko 13 sati iz kuće, viđen je na autobuskoj stanici u 15:30 sati na Cetinju, a kupio je kartu za Podgoricu prevoznika Elite. Gardašević je visok 194 cm, srednje građe, ima smeđu kosu, plave oči i nosi naočare za vid.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more