IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA- SVE OVO DUGO JE I TRAJALO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Od nedjelje naoblačenje sa padavinama…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 05: 01- 2023, 09: 54… VREMENSK PROGNOZA- SVE OVO DUGO JE I TRAJALO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosila je Livno -3, Bugojno, Sokolac i Srebrenica -2, Drvar -1, Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Stolac i Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 1, Mostar 3, Trebinje i Zvornik 4, Gradačac 7 i Neum 8 stepeni Celzijusa.

Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do 08. januara. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz temperature iznad prosjeka.

Širom zemlje, od 08. do 13. januara prognoziraju se padavine, obilnije u centralnim i jugozapadnim dijelovima Bosne te u Hercegovini. Od 13. do 19. januara očekuje se stabilno vrijeme.

Do 11. januara, prognozirane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 2 do 7 u Bosni, na jugu zemlje do 9°C, a najviše dnevne u Bosnu između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16°C.

Čitaj još:   IDU DVA DANA KIŠE I NOVI PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Promjenu temperaturno režima očekujemo od 11. do 19. januara. U Bosni minimalne temperature zraka kretat će se od -2 do 3, u Hercegovini oko 5°C, a maksimalne u Bosni do 7 u Hercegovini do 11°C.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U subotu se očekuje pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 9 do 15 stepeni Celzijusa.

U nedjelju će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak je najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   MI OTKRILI: Prirodne načine kako se riješite podočnjaka i otoka... (recept)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more