IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Podnijet optužni prijedlog protiv POLİCAJCA zbog zlostavljanja CRNOGORSKOG fudbalera DAMIRA Kojaševića… (video)

Protiv policajca Milojice Sošića podnijet optužni prijedlog zbog zlostavljanja fudbalera Damira Kojaševića. To je saopštila v.d. Vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović predsjedniku Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoranu Čelebiću.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, 22. decembra 2022. godine, podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv okrivljenog Milojice Sošića zbog krivičnog djela zlostavljanje učinjenog na štetu Damira Kojaševića”, navela je Jovanović u odgovoru na zahtjev predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

CdM je krajem oktobra objavio snimak prebijanja crnogorskog sportiste Damira Kojaševića. Potom je advokatica Azra Jasavić punomoćnica Damira Kojaševića podnijela pritužbu na rad Uprave policije 31. oktobra ove godine, u kome je između ostalog navela da je tročlana policijska patrola 28. oktobra zaustavila i torturisala Kojaševića, koji nije pružao nikakav otpor službenicima Uprave policije.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore je donio mišljenje u kome je navodeno da je policijac Milojica Sošić bez razloga tukao crnogorskog sportistu Damira Kojaševića, koji nije pružao nikakav otpor, te da je prema njemu postupio ponižavajuće.

Ombudsman je konstatovao da bi Kojašević ovo teško dokazao da nije bilo snimka koji je objavio CdM. Takođe, navedeno je i da ljekarski izvještaj nije sačinjen u skladu sa Istanbulskim protokolom.

Sve se sve dešavalo u blizini Osnovne škole “Marko Miljanov” u Podgorici, u koju ide Kojaševićeva sedmogodišnja kćerka, a gdje su i djeca imala priliku da gledaju torturu.

Čitaj još:   HIT: KAD SE SRBIN I CRNOGORAC POSVAĐAJU OKO PJESME PA POĐU NA KAFU... (video)

Na osnovu sprovedenog ispitnog postupka je utvrđeno da je policijski službenik Milojica Sošić udario desnom šakom Kojaševića u predjelu vrata, iako on u tom trenutku nije pružao bilo kakav vid otpora.

Novčane kazne zbog protesta protiv imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika CB Pljevlja

Grupa nacionalista koja je 19. i 20. aprila 2021. godine protestovala ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima u znak protesta jer je za načelnika CB Pljevlja imenovan Haris Đurđević, saopštila je Maja Jovanović.

Oni su tada sprečavali službeno vozilo da uđe u prostor CB Pljevlja. Nakon toga se Savjet za građansku kontrolu rada policije objavio VDT- u.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je nakon što je izvršen uvid u dostavljeni materijal, ocijenilo da se u radnjama lica sa snimka stiču elementi prekrsaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru. Prema spisima predmeta ODT u Pljevljima, u konkretnom slučaju.

Sud za prekršaje u Bijelom Polju– Odjeljenje u Pljevljima je donio rješenje kojim se okrivljeni oglašavaju krivim za učinjeni prekršaj iz čl. 11 st. 1 Zakona o javnom redu i miru i osuđuju na novčanu kaznu”, navela je Jovanović u odgovoru predsjedniku Savjeta Čelebiću.

Kolika je novčana kazna izrečena nije saopšteno, a članu 11. Zakona o javnom redu i miru glasi:

Član 11

Ko ometa ili omalovažava službeno lice državnog organa ili organizacije, ustanove ili drugog pravnog lica, koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova iz njihove nadležnosti, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 500 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA- IDENTITET NASTRADALIH MLADIĆA: Krenuli sa mora uoči Bajrama, porodice ih nisu dočekale... (foto)

Lice koje prekršaj iz stava 1 ovog člana učini kao član grupe, kazniće se novčanom kaznom od 500 eura do 2.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

izvor: cdm.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more