IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vjernici CPC naložili badnjake u Nikšiću; Vladika Bojović: Ne smijemo biti tužni, nego srećni i spremni da odbranimo državu… (foto)

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) u 17 sati započela je nalaganje badnjaka kod Episkopskog dvora u Nikšiću.

Ljubomir Petrović kazao je da su ranije spašavali crkvu, a danas državu.

“Umjesto da slavimo ovaj dan ljubavi, blagi, da smo svi okupljeni oko jednog cilja – majke naše, države Crne Gore, mi danas moramo da spašavamo Crnu Goru od našeg domaćeg jada i domaćeg nesoja koji ne priznaje svoju državu.

Ne priznaje svoju crkvu, ne priznaje svoju zastavu, ne priznaje svoj grb. To su naši simboli naših predaka, oni su stvorili te simbole. Ovdje danas imamo ljude na najvišim funkcijama u državi koji ne poštuju te simbole koje su naši djedovi stvorili”, rekao je on.

Vladika Boris Bojović naveo je da ništa na ovom svijetu nije vječno osim čast, obraz i bog.

“Veličina svakog od nas treba da bude u Božjoj ljubavi, u ljubavi prema svakom čovjeku. Nije lako u ovom vremenu kada smo na svom pragu i na svom kamenu maltene progonjeni i maltene zabranjeni, da ostanemo čistoga srca i da nas ne dotiču ova dešavanja koja se dešavaju u čitavom crnogorskom društvu.

Čitaj još:   SKANDAL, SUDSKA ODLUKA: "Siminim četnicima" smanjene kazne...

Ja znam da svako od nas nosi neki trenutak tuge i boli jer stvari koje je trebalo da idu drugačije se ne odvijaju na takav način, ali mislim da ti koji kreiraju sve te politike i sve ono što nas tišti, upravo žele da budemo takvi. Ali mi niti smijemo da očajavamo niti smijemo da budemo tužni, nego srećni i vrlo spremni da na svaki mogući način odbranimo svoj život, svoju državu, svoju porodicu i našu vječnu Crnu Goru”, istakao je on.

Izvor:cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more