IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Knežević: Kako slaviti Božić kad ga je SPC obesmislila, u čeljustima svetosavske zvijeri! (foto, video)

Još jedan Božić u Crnoj Gori i još jedno tužno svjedočanstvo o vjerskom aparthejdu Crnogoraca i države koja je postala žrtva zločinačke, parapolitičke, paravjerske svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07: 01- 2023, 08: 54… BALŠA Knežević: Kako slaviti Božić kad ga je SPC obesmislila, u čeljustima svetosavske zvijeri! (foto, video)

Piše: Balša Knežević

Pitanje koje se i ovog Božića nameće, kao već godinama unazad je – kako slaviti i obilježavati najveće pravoslavne praznike, kad je dominantna vjerska organizacija u državi takozvana SPC- koja je potpuno obesmislila suštinu hrišćanstva i pravoslavlja u svojoj surovoj borbi za negiranje i uništenje Crne Gore i Crnogoraca!?

Ova paramilitarna organizacija koja se odavno afirmisala kao glavni huškač i inspirator ratova 90-ih povezana je sa političkim, propagandnim i bezbjednosno obavještajnim krugovima, a u Crnoj Gori se nametnula kao vjerski monopolista u službi velikosrpske hegemonije. 

Da je ovo apsolutna istina koju čelnici takozvane SPC i ne kriju, govori i podatak da je Jovan Mićović u svojoj takozvanoj ”božićnoj poruci” već počeo politički da agituje i pozvao građane da izađu na izbore!?

Mićović u božićnoj poslanici poziva da se izađe na izbore!?

Takozvanoj SPC, kada bi koristili biblijsku terminologiju, najbolje bi odgovarao naziv ”svetosavska zvijer”, jer je SS zajedno sa njenim demonskim službenicima u zlokobnim crnim mantijama obesmislila vjeru i religijski osjećaj svakog iskrenog vjernika.

Hrišćanstvo i pravoslavlje postali su samo političko oružje u rukama svetosavske zvjeri i njenih službenika kojim manipulišu vjernicima i beskrupulozno ostvaruju svoju sebičnu političku, nacionalističku i u krajnjem finansijsku agendu.

Da su Crnogorci i Crna Gora, zahvaljujući ”oslobođenju” koje je došlo nakon 30. avgusta 2020. postali robovi svetosavske sekte i da nemaju niti razloga niti uslova da slave najveće pravoslavne praznike, govori niz okolnosti i podmuklih akcija koju je SS zajedno sa svojim političkim saradnicima izvršila u proteklih nešto više od dvije godine.

Nosilac agende ”srpskog sveta”

Iako se krije iza paravana vjerske organizacije takozvana SPC je sve samo ne to. Ona je prije svega ratnohuškačka, hegemonistička ispostava, koja koristi politiku, veze u bezbjednosno-obavještajnim krugovima za sprovođenje agende ”srpskog sveta”. Njen krajni cilj je nestanak Crne Gore i Crnogoraca koji bi bili potpuno utopljeni u velikosrpski projekat.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Da li se za Crnu Goru sprema kosovski scenario? (foto)

Posljednjih nešto više od dvije godine – funkcioneri ove organizacije na podmukao i subverzivan način, zajedno sa veleizdajnicima iz ”parlamentarne većine oslobodilaca”, sproveli su nekoliko fukarskih akcija koje idu u prilog tezi da krugovi oko takozvane SPC žele nestanak države Crne Gore i njenog najmnogobrojnijeg naroda.

Nakon što su u predizbornoj kampanji 2020. preko malverzacija i ucjena uspjeli su da dovedu na vlast u Crnoj Gori  retrogradne, anticivilizacijske snage, krenuli su u ispunjavanje zadatka da ponište sve što je država uradila na planu evroatlantskih integracija u posljednjih 20 godina.

Direktor SPC Prvoslav Perić i njegovi agenti u mantijama prilikom posjete Herceg Novom

Destruktivno djelovanje na uništenju Crne Gore

Političko silništvo takozvana SPC je ispoljila odmah nakon što je na vlast instalirala diletantsku, teokratsku, izdajničku vlast koja je u noći između 28. i 29. decembra 2020. godine ozakonila pljačku crnogorske imovine u korist te sekte.

Taj datum ostaće sramnim slovima upisan u istoriji izdaje jer je Skupština Crne Gore, odnosno kako je javnost tada proglasila, “nova podgorička skupština”, glasovima novoizabrane većine usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu SS. Time je legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku, parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu.

Svoju moć i beskrupuloznost, skolnost nasilju i krvoproliću dokazali su 5. septembra 2021. na Cetinju prilikom bogohulnog policijskog, desantno- helikopterskog ustoličenja Jovana Mićovića, poznatog po operativnom imenu Joanikije.

Još uvijek se pamte ogromne količine suzavca, gumeni meci, propaganda i djelovanje obavještajno-bezbjednosnih službi na destrukciji Crne Gore i brukanju Cetinja kao centra crnogorskog nacionalnog ponosa, kulture i istorije.

Vrhunac nesojskih, subverzivnih radnji na ponižavanju Crne Gore dogodio se 3. avgusta 2022. kada je na prepad i fukarski, veleizdajnik na čelu vlade Dritan Abazović sa šefom SS Porfirijem Perićem potpisao takozvani ”temeljni ugovor”. Time je zacementiran status takozvane SPC kao nedodirljive u Crnoj Gori, a crnogorska sakralna imovina i grobovi naših predaka, predati su im jednim potpisom fukare i veleizdajnika.

Mamon – bog svetosavske sekte

Ako je 5. septembar 2021. na Cetinju takozvana SPC doživjela istorijsku bruku kada je u krvi, uz pomoć policije ustoličen nedostojni Jovan Mićović, onda je subverzivni potez potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora” njenog šefa Perića, pečatirao status SPC kao organizacije podlaca i zločinaca.

Čitaj još:   SVOJU ĆU ŽENU, PREBITI ZA SVAKI SLUČAJ: Da li da se SMIJEMO ili da PLAČEMO!

Ukrajinski scenario za Crnu Goru

SS već godinama, ako ne i decenijama djeluje kao ”država u državi”  i za njene lidere i službenike nakon usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti i potpisivanja ”temeljnog ugovora”, gotovo da ne važe zakoni Crne Gore, države koju ta organizacija i ne priznaje.

BONUS VIDEO: BOŽIĆNA BAKLJADA U BASTONU, ČUVENOM PODGORIČKOM KVARTU!

Da Crnogorci nemaju nekog pretjeranog razloga da se raduju na Božić, govore i česta javna upozorenja aktuelnog šefa crnogorske filijale SS Jovana Mićovića da je ”Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina”.

Ova poruka je kristalno jasna – da Crna Gora nije članica NATO, SPC i njihove veze iz bezbjednosno-obavještajnog podzemlja odavno bi u državi napravili teren za sprovođenje ukrajinskog scenarija.

BONUS VIDEO: Badnje veče 2022 Klisa Novi Sad

IZVOR aktuelno,me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more