IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Vikend bez kiše, od ponedjeljka hladnije uz snježnije padavine… (foto)

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus pet do šest, a najviša dnevna od sedam do 16 stepeni.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07: 01- 2023, 08: 54… VREMENSKA PROGNOZA: Vikend bez kiše, od ponedjeljka hladnije uz snježnije padavine… (foto)

Protekle sedmice preovladavalo je pretežno sunčano vrijeme, uz maglovita i hladna jutra, sa nadprosječnim temperaturama. On ponedjeljka, meteorolozi prognoziraju padavine koje će u planinskim predjelima prijeći u snijeg.

Danas u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost, dok će vjetar biti slabog promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od jednog stepena do sedam, na jugu do 9, a najviša dnevna kretat će se od devet do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Prije podne u nižim dijelovima grada magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko jednog stepena, a najviša dnevna temperatura oko deset.

subota, 07.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Jutarnji sati će biti prohladni i mjestimično magloviti, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom, posebno u kotlinskim dijelovima Bosne zbog zagađenog zraka.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: REKLI BIĆE TOPLO, ALI SAD TVRDE, STIŽE PREOKRET: Kakvo vrijeme čeka region za vikend! (foto)

Sutra se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne prognozira umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postupno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnje temperature u sličnim intervalima kao i danas, a najviša dnevna od devet do 16 stepeni.

Prvog dana nove radne sedmice možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme. Kiša se prognozira u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od četiri do deset, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a najviša dnevna od devet do 16 stepeni.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHZM) u utorak najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše, a u Bosni kiša i susnježica, u planinskim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do deset, a najviša dnevna od dva do osam stepeni, na jugu do 12C…

Čitaj još:   Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana: ZABIJELIT ĆE SE NA PLANINAMA... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more