IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČAJNI VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: “KFOR odbio zahtjev Srbije za povratak vojske; Podržaće nas RUSI ali šta ćemo onda…”

Kako je dodao, pismo je uručeno na Badnje veče. Vučić smatra da bi pozitivan odgovor na taj dan bio u redu, te da nije umjesno negativan odgovor poslati na takav praznik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je KFOR odbio zahtjev Srbije za povratak vojske na Kosovo i Metohiju.

„Ja ne mislim da se mnogo ko pita o odgovoru, čini mi se da smo svi znali i očekivali taj odgovor. U svom pažljivo sastavljenom pismu upućenom Vladi Srbije, a potom i preko vojnog kabineta sam i ja dobio na upoznavanje, odgovorili su da nema potrebe za povratkom vojske Srbije i oružanih snaga Srbije na teritoriju KiM, pozivajući se na Rezoluciju 1244 gdje ističu svoju ulogu, ali se nisu pozvali na dio Rezolucije gdje je to dozvoljeno“, rekao je Vučić na televiziji Pink.

Kako je dodao, pismo je uručeno na Badnje veče. Vučić smatra da bi pozitivan odgovor na taj dan bio u redu, te da nije umjesno negativan odgovor poslati na takav praznik.

Govoreći o dva ranjena dječaka na Kosovu, Vučić je rekao da je sramna kampanja iz svijeta podrške Kurtiju.

Čitaj još:   NASER ORIĆ: Vučić, preko Dragomira Andana pokušava mi "skinuti glavu"... (video)

„Kao slučajno je pucano na dijete“, kazao je Vučić i dodao da mu niko od zvaničnika nije poslao poruku da je užasnut napadom na djecu, a da je dobio 11 poruka ambasadora zbog Rade Trajković, kada je dva sata sjedela na administrativnom prijelazu.

„A pucanje na srpske dječake ih nije nasekiralo. To govori o svima njima, i o odnosu prema srpskom narodu. Ja nisam očekivao drugačiji odgovor Kfora. I pitanje je da li ići na sjednicu Vijeća sigurnosti UN- a. U našoj zemlji postoje dvije grupe koje vrše pritisak zbog KiM. Jedni su tobožnje patriote koji samo prave problem svojoj zemlji.

Oni će tražiti sjednicu SB UN- a. Idemo sutra, ok, podržaće nas Rusi. A šta ćemo onda. Oni će da izglasaju da se ne vrate srpska vojska i policija. Šta ćemo poslije te sjednice, da ostavimo Kurtiju da komentariše kako je i SB UN odbio to“, kazao je Vučić.

„Šta ćemo ako odemo na sjednicu SB UN-a, šta ćemo dobiti ako oni tamo izglasaju da naša vojska ne može da se vrati? Da ostavimo mogućnost da Kurti to koristi za sebe“, rekao je.

Čitaj još:   SLINA BROJ DVA: Niko svoje saradnike ne ponižava sa takvom strašću i uzivanjem kao Aleksandar Vučić... (foto)

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more