IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Susnježica i snijeg, temperature do minus 4 C, a očekuju se i olujni udari vjetra… (foto)

Sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom a poslije podne ili tokom noći na planinama prelazak kiše u susnježicu i snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti. nedelja, 08: 01- 2023, 09: 54… VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Susnježica i snijeg, temperature do minus 4 C, a očekuju se i olujni udari vjetra… (foto)

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

– Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na sjeverozapadu Bosne do 17 stepeni – dodaje se u saopćenju.

U Sarajevu jutro pretežno sunčano sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U 7 sati izmjerena je temperatura: Sokolac -8; Bjelašnica -3; Zenica -1; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina 2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 3; Mostar, Trebinje 4; Livno 5; Gradačac 6; Neum 9; Bihać 13 stepeni Celzijusevih.

Objavljena je prognoza do petka…

nedjelja, 08.01.2023. godine
Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Temperature će i dalje tokom dana biti nadprosječne, pa savjetujemo da dan provedete na obližnjim planinama. Ova preporuka se odnosi naručito na stanovništvo u Bosni, zbog povećane zagađenosti zraka. Problemi kod osjetljivih osoba mogući su pred kraj dana uglavnom zbog povećanja naoblake.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Kiša, susnježica i snijeg, od nedjelje sunčano i porohladno... (foto)

ponedjeljak, 09.01.2023. godine
Promjenljive vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga je moguće jačanje tegoba poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice. Djelimično pogoršanje praćeno kišom i snijegom na planinama ipak će imati i pozitivnih efekata, ponajviše na zrak koji bi trebao biti znatno manje zagađen. Učesnicima u saobračaju savjetujemo povećan oprez zbog klizavih saobračajnica.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i ponegdje u nizinama centralne i istočne Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini. U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura od – 1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Za srijedu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

I u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni Celzijusevih.

Čitaj još:   ISTANBUL: Islam Slimani, za Fenerovo proljeće i trijumf nad Zenit Petersburgom...

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more