IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić Harbić: Ministri poslali poruku da podržavaju GENOCID… (foto)

Crna Gora ima dobre bilateralne i prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, koja je nezavisna i međunarodno priznata država, s toga, prisustvo ministara Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske, vodi u pravcu pogoršanja tih odnosa, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović.

“Cjelovitost i nezavisnost BiH niko ne može dovoditi u pitanje. Odluku Ustavnog suda BiH, da 9.januar proglasi neustavnim, u smislu obilježavanja Dana manjeg bh.entiteta RS, moraju poštovati svi, pa i ministri Damjanović i Kovač. Ukoliko im je stalo do dobrih odnosa u regionu, moraju se zapitati kakvu poruku šalju svojim prisustvom proslavi neustavnog praznika”, kazao je Ćorović.

On je istakao da je prisustvo Damjanovića i Kovača današnjoj svečanoj akademiji u Banjaluci prvorazredni međunarodni skandal…

“Na današnji dan je počeo rušilački i ubilački pohod na državu Bosnu i Hercegovinu, s ciljem istrebljenja prvenstveno bošnjačkog naroda i uništenja svih njegovih obilježja.

Zato javno pitamo ministre Damjanovića i Kovača da li su prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu Crne Gore, da li su putovali kao vladini zvaničnici i o čijem trošku”, upitao je Ćorović.

On je kazao da prisustvo dva ministra iz 43. Vlade proslavi neustavnog dana RS je dokaz da je Bošnjačka stranka glasajući za nepovjerenje 43. Vladi, glasala ispravno, jer je očigledno da je ona skrenula sa euroatlanskog puta i umjesto naprednih ideja vratila se retrogradnoj ideologiji koju i simbolizuje 9. januar sa svim onim što se nakon 9. januara dogodilo na tlu Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   DODIK U KUĆNOJ IZOLACIJI: Bio u kontaktu sa zaraženom osobom... (foto)

“Takođe postavljamo javno pitanje ministru Kovaču kada je bio iskren, na komemoraciji povodom genocida u Srebrenici ili danas, jer oboje ne može biti. Naime, 9. januara 1992. godine postavljeni su temelji genocidne politike i ideje u Bosni i Hercegovini koja je kasnije rezultirala genocidom u Srebrenici i mnogim drugim zločinima.

Bošnjačka stranka nikada neće pristati da politika koja je dovela do genocida bude dio zvanične politike Crne Gore”, kazao je Ćorović.

Strujić Harbić: Ministri poslali poruku da podržavaju genocid

“Odlukom da budu dio proslave neustavnog dana tzv. Republike Srpske ministri Damjanović i Kovač, pored nepriznavanja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, poslali poruku da podržavaju genocid, etnička čišćena i druge ratne zločine na kojima je stvarana tzv. Republika Srpska”, ocijenila je poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić na upit Antene M.

“Pitam se koliko li licemjeran mora biti čovjek da prisustvuje i komemoraciji u Srebrenici i proslavi tzv. dana tzv. Republike Srpske? Odgovor na to pitanje može nam dati samo Marko Kovač, ministar nepravde i tehničkom mandatu”, istakla je Strujić Harbić.

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: Prvi čovjek PLJEVALJA morao je da bude mnogo kritičniji zbog PORUKA MRŽNJE prema MANJINAMA

izvor: antenam.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more