IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Upućen nalog, za hitnu odbukciju stradalog Rožajca u tunelu Lokve, utvrditi je li poginuo na licu mjesta… (foto, video)

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je obdukciju tijela Rožajca S. K. (29) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve na magistralnom putu Berane– Rožaje, potvrđeno iz  bjelopoljskog tužilaštva…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12: 01- 2023, 00: 24… BIJELO POLJE: Upućen nalog, za hitnu odbukciju stradalog Rožajca u tunelu Lokve, utvrditi je li poginuo na licu mjesta… (foto, video)

Portparol bjelopoljskog tužilaštva Hasan Lukač, je istakao da će obdukcija pokazati da li je Rožajac stradao na licu mjesta.

“Čeka se još uvijek nalaz vještaka medicinske struke, obducenta. To nam je ključni dokaz. S jedne strane, imamo informaciju da stradala osoba, što je i objavljeno, nije davala znake života kada je stigla Hitna pomoć.

S druge strane, imamo informaciju i da tvrdnje da je osoba tada bila živa. Da bismo utvrdili istinu i otklonili svaku sumnju, angažovan je vještak da uradi obdukciju i utvrdi istinu”, kazao je Lukač .

Istakao je da je nalog dat za hitnu obdukciju tijela, ali da to zavisi i od obima posla obducenta.

Čitaj još:   VUČKO, U PRENOSU UŽIVO: Krenuo incidentom, rukom ispod stola načinio gest, koji krši sve protokole svijeta... (foto)

Lukač je kazao i da će biti uzete izjave od medicinskog osoblja, kao i od pripadnika policije koji su bili na licu mjesta.

“Naloženo je da se prikupe obavještanja od svih učesnika u tom događaju. Uzeće se izjave od doktorice, dva tehničara, policajaca koji su vršili uvđaj, kao i od svih lica za koje smatramo da je to potrebno radi razrješenja ove krivično- pravne situacije. Kada sve to prikupimo, a posebno nalaz vještaka, moći ćemo da damo izvještaj”, kazao je Lukač.

Na pitanje koja je procedura kada neko lice strada u udesu, Lukač objašnjava:

“Ako je lice mrtvo, ne daje znake života, pravilo je da se leš ne pomjera dok se ne izvrši uviđaj”, objašnjava Lukač.

Lukač je podsjetio da je formiran još jedan predmet o istoj saobraćajnoj nesreći. Osnovni sud u Beranama odredio je pritvor u trajanju do 30 dana za osumnjičenog C.A. iz tog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

BONUS VIDEO: Udes tunel Lokve.. Berane – Rožaje

Čitaj još:   Objavljena LISTA najskupljih gradova za život... (foto)

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more