IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS PROGNOZA VREMENA NE OBEĆAVA: Kiša, snijeg i jutarnji minusi, sve do… (foto)

Prijepodne s padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, uglavnom kiša u nizinama, a snijeg u višim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 3, a dnevna između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12: 01- 2023, 08: 24… DANAS PROGNOZA VREMENA NE OBEĆAVA: Kiša, snijeg i jutarnji minusi, sve do… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusovih, naveli su iz FHMZ- a BiH…

Danas, prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusovih, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Sarajevu oblačno, prijepodne sa susnježicom ili slabim snijegom. Temperatura zraka između 0 i 3 stepena.

četvrtak, 12.01.2023. godine
Biometeorološke prilke su relativno povoljne. Opšta slika će biti djelimično lošija u centralnoj i sjevernoj Bosni, kao i dijelu Krajine, pretežno usljed nestabilnog vremena u prijepodnevnim satima. Dodatni pad temperatura, izraženije tokom jutra, također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. U Hercegovini ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz povremeno jače sjeverno strujanje.

Čitaj još:   CRNOGORSKA, BOSANSKA I ALBANSKA DIJASPORA uputila APEL SAD- u: ''Spriječiti Vučića da izvrši svoje najzlobnije mahinacije''

U petak prolazno naoblačenje, prije podne, s padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, uglavnom kiša u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U subotu po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između- 3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a dnevna između 5 i 12 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more