IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDE DANE: Snijeg na planinama, gdje se mogu očekivati nove padavine… (foto)

Jutarnje temperature vazduha varirat će od minus 3 do 3 stepena Celzijusa, na jugu do šest. Najviše dnevne temperature između nula i šest stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 9 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 14: 01- 2023, 09: 24… PROGNOZA VREMENA ZA NAREDE DANE: Snijeg na planinama, gdje se mogu očekivati nove padavine… (foto)

Danas se u nizinama očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera…

U prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, navodi se da se narednih dana u Bosni, treba prilagoditi blagim zimskom uvjetima.

– Snijeg je pored planina moguć i nižim područjima centralne i istočne Bosne. Kiša se osim u Hercegovini, očekuje na sjeveru i zapadu Bosne.

Vrijeme tokom sedmice će biti promjenjivo pri ćemu će u pojedinim dijelovima dana biti i kraćih sunčanih intervala. Temperature zraka u padu, u istom prognostičkom periodu, ali i dalje nešto veće u odnosu na prosječne vrijednosti za ovo doba godine – navodi se u prognozi za ovu sedmicu.

– Početkom druge polovine januara 2023. godine prema trenutnim raspoloživim podacima nastavit će se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između minus pet do jedan u Bosni do četiri stepena Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između nula i pet u Bosni do devet u Hercegovini –  navodi se u prognozi za narednu sedmicu.

Čitaj još:   Pripremite kišobrane i danas : Vrijeme koje se očekuje naredna dva dana... (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna oko 4 stepena Celzijusa.

Inače, slabije padavine u proteklom periodu zabilježene su na području Krajine, te centralne Bosne.

Najviše padavina bilo je u Bosanskom Novom 14 milimetara po metru kvadratnom, Doboju 9, Prijedoru 8, Bihaću i Sanskom Mostu po 6, Banja Luci i Mrkonjić Gradu po 3, te na Ivan Sedlu i u Zenici po 2 milimetra po metru kvadratnom.

Na Bjelašnici je prema posljednjim mjerenjima visina snijega 20 centimetara, u Han Pijesku 13, na Čemernu i Sokocu po 5, te na Ivan Sedlu 2 centimetra.

subota, 14.01.2023. godine
Opšta slika će biti relativno povoljna. Jutarnji i prijepodnevni sati prohladni, praćeni padavinama, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba. U drugom dijelu dana, uz blagi porast temperatura, ugodnije i prikladnije za boravak na otvorenom. Obzirom na vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

nedjelja, 15.01.2023. godine
Biometeorološke prilike biće ugodnije u prvom dijelu dana. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji tokom jutarnjih i večernjih sati, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poželjno je toplije periode iskoristiti za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima opšta slika će se djelimično pogoršati, pod uticajem nadolazeće promjene.

Čitaj još:   FENERBAHČE JE PRVAK TURSKE: Savladan je šampion EVROLIGE- na veličanstven način FENER završio sezonu... (foto, video)

Većina vodostaja u Bosni i Hercegovini je u stagnaciji ili u opadanju.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more