IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS i TRAGEDIJA: Teško pretukli, a zatim pucali u glavu bivšeg fudbalera Željezničara na kućnom pragu… (foto)

Hitno je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i operisan, a prema nezvaničnim informacijama trenutno je u komi…

GORAŽDE: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 14: 01- 2023, 09: 24… UŽAS i TRAGEDIJA: Teško pretukli, a zatim pucali u glavu bivšeg fudbalera Željezničara na kućnom pragu… (foto)

U Goraždu sinoć je teško pretučen bivši fudbaler Almir Raščić, a napadači su mu zatim pucali u glavu.

POZNATI fudbaler je hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i operisan, a prema nezvaničnim informacijama trenutno je u komi.

Kako saznajemo, njega su na kućnom pragu, za sada nepoznate osobe prvo pretukle, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja.

Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka analitiku MUP- a MUP- a Bosansko- podrinjskog kantona, nam je rekao da je tužitelj napad okarakteriso kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima.

– Sinoć u 21. 48 sati N.N. lice putem telefona obavijestilo je dežurnu službu Policijske stanice Goražde da je u ulici 43. Drinske brigade u jednom prolazu zgrade našao u ležećem položaju jedno lice sa povredama na glavi…

Čitaj još:   KOSOVSKA MITROVICA: VUČKO se vidio sa FIKRETOM, jaranom iz JNA...

Na lice mjesta izašla je patrola PU Goražde te isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde. Dežurni doktor je konstatovao povrede i da je životno ugrožen.

U 22. 50 sati lice R. A. upućeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu – rekao je za Faktor Kamenica.

Almir Raščić je bivši nogometaš Željezničara, a posljednjih godina bavi se ugostiteljstvom i drži kafić u Goraždu).

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova,a njihov otac Muhidin je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko- podrinjskog kantona (BPK).

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more