IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIGLI NOVI DETALJI INCIDENTA NA ILIDŽI: Djeca iz Splita skandirala “ubij Srbina”… (foto, video)

Djeca nisu prisustvovala napadu, jer su završila utakmicu 10 minuta prije toga i krenula su ka hotelskim sobama…

SARAJEVO- ILIDŽA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15: 01- 2023, 00: 24… STIGLI NOVI DETALJI INCIDENTA NA ILIDŽI: Djeca iz Splita skandirala “ubij Srbina”… (foto, video)

Povrijeđena osoba je, prema riječima dežurnog operativnog, već otpuštena nakon ukazane ljekarske pomoći u Centru urgentne medicine (CUM) u Sarajevu.

Nakon utakmice Zvezdare i Dugog Sela iz Zagreba, djeca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kojem su smješteni... 

Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15- 20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem u butinukoji je na vrijeme dobio pomoć“, rekao je roditelj.

On je naveo da je povrijeđeni primio tetanus u Kliničkom centru Sarajevo i da su roditelji sada u hotelu obezbijeđeni od policije te da ih je obišao konzul u Sarajevu.

Roditelj djeteta iz Fudbalskog kluba “Zvezdara” ispričao je za “Kurir” da je napadu huligana prethodio incident za vrijeme utakmice u sali hotela, gdje je grupa dječaka, učesnika turnira, skandirala “Ubij Srbina”.

Čitaj još:   STRAHOTA I HOROR: Djevojčicu udarila struja na železničkoj stanici u...

On navodi da ta dva incidenta nemaju nikakve veze jedan s drugim, jer prvi nije bio organizovan, a drugi jeste.

“To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala `Nika T6`. Skandirala su djeca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio”, rekao je roditelj.

On kaže da je nekoliko sati kasnije došlo do haosa u hotelu i ispred njega i da su ih očigledno napali navijači Sarajeva, što je zaključio po bordo maskama koje su nosili.

“U hotel je upalo njih desetak sa ciljem da isprovociraju našu reakciju. Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvijet i nema nikakvih nacionalističkih obilježja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava roditelj i dodaje da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

On dodaje da su djeca blagovremeno sklonjena na sigurno kada je incident počeo.

BONUS VIDEO: “UBIJ, UBIJ SRBINA” DJECA PEVAJU. RODITELJ SRBIN IZBODEN NA TURNIRU U SARAJEVU. HAOS U SARAJEVU!

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: JAKOV Milatović izmislio platformu u namjeri da MILOJKA Spajića stavi pod kontrolu... (foto)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more