IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svetosavska starleta Danica Crnogorčević je AFRODIZIJAK za one koji slave fašizam i ratne zločine, od Banjaluke do Moskve! (foto, video)

Taktika propagandista ”srpskog sveta” je da  Crnogorčević predstave kao ideal ”svetosavske čednosti” i ”junačkog srBstva”, a ustvari, ona je zaštitno lice genocidne politike mržnje i zločina koja je odgovorna za desetine hiljada poginulih i stotine hiljada, ako ne i milione raseljenih u Regionu.

Uz Danicu Crnogorčević su Miša Vacić, Matija Bećković, poslanica Staša Stojanović, Veljko Ražnatović, a ona je učestvovala i na manifestaciji ”Besmrtni puk” u Moskvi u danu kada su ginula djeca u Ukrajini. Jesenas je slavila i u parohiji đe je šef Pahomije.

Svetosavska ruralna etno-starleta, za koju se spekuliše da je resurs srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA), Danica Crnogorčević, proteklih dana je u žiži javnosti zbog svog morbidnog i provokativnog ponašanja u širenju velikosrpske propagande.

Skandalozno izvođenje himne Crne Gore “Oj svijetla majska zoro” Crnogorčević 6. januara ispred operativne baze svetosavske sekte (SS) – Hrama u Podgorici je u fazi provjere nadležnih državnih organa, Uprave policije i Tužilaštva. Starleta Danica je u izjavi nakon skandala saopštila da je pjevala pjesmu “Oj junaštva svijetla zoro”,

”Pjesma datira iz 1863.godine i 1884.godine, a autor idejnog projekta spota, moj suprug, otac Ivan Crnogorčević, jeste dug prema našim svetim precima i prema našoj svijetloj istoriji. To što je ona neshvatljiva našim današnjim savremenicima to nije problem naš, već njihov, što na pravi način ne tumače istorijske činjenice.

Naša ideja je nadovezana na ideju “Gorskoga Vijenca” a “Gorski Vijenac” počiva na Karađorđu, Kosovskom zavjetu i najljepšim vrijednostima kojima je naš narod obdaren”, poručila je Crnogorčević u izjavi Telegrafu.

Nakon ovakve izjave čini se da su opravdane spekulacije dijela javnosti koji smatra da je Crnogorčević projekat srpske BIA- e, odnosno njihovog propagandnog odjeljenja, čiji je operativni zadatak širenje ideologije velikosrpstva povlađivanjem intelektualno limitiranim narodnim masama narikačkim melosom.

Osim toga, ovakvom izjavom Crnogorčević kao da potvrđuje da je melodija himne praktično ukradena što je nedozvoljeno, a istovremeno priznaje da je skrnavila himnu Crne Gore što bi moglo da je košta, jer je za taj delikt propisana novčana kazna i do 20.000 eura. 

Međutim, Crnogorčević može da se uzda u tromost pravosudnih organa koji se i pored deklarativnog zalaganja za pravdu u sličnim situacijama, često dodvoravaju dijelu javnosti koje ovako skaradni stihovi uzbuđuju.

Učestvovala u ruskoj propagandi

Taktika propagandista ”srpskog sveta” je da  Crnogorčević predstave kao ideal ”svetosavske čednosti” i ”junačkog srBstva”, a u stvari, ona je zaštitno lice genocidne politike mržnje i zločina koja je odgovorna za desetine hiljada poginulih i stotine hiljada, ako ne i milione raseljenih u Regionu.

A spisak onih koje uzbuđuje propagandna starleta i estradna ”pjevačica” Danica Crnogorčević prevazišao je granice Crne Gore.

Njena gostovanja su redovna na prostorima Bosne i Hercegovine odnosno njenog entiteta Republika Srpska, Srbije i na sjeveru Kosova. Ukratko– Danica nastupa svuda gdje je ”ugroženo srbstvo” i gdje treba podići tenzije.

Čitaj još:   Horoskop na dan 27. jul 2018.

Međutim, ono zbog čega bi trebalo da se stidi za cijeli život jeste njen nastup 9. maja 2022. godine u Moskvi skoro tri mjeseca nakon agresije Rusije na Ukrajinu.

Crnogorčević je učestvovala na manifestaciji Besmrtni puk koja se održava u Moskvi u čast Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, i pjevala je zločinačku pjesmu „Veseli se srpski rode” kojom se prizivaju novi ratovi i stradanja.

Kako je izjavila uoči samog nastupa puno je izvođača sa njom, i na stotine građana u povorci Besmrtnog puka.

”Na ponos srpskog a na slavu ruskog naroda, danas po prvi put u Moskvi se zapjevalo “Veseli se srpski rode”” poručila je na svom Instagram nalogu svetosavska starleta.

Crnogorčević koja je udata za operativca svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC, popa Ivana Crnogorčevića ističe u svojim objavama blisku vezu sa religijom, ali onda nije jasno koja to vjera blagonaklono gleda na ubijanje djece i na hiljade civila u Ukrajini!? 

Osuda ruske agresije nije stigla od ove estradne propagandistkinje, već se desilo suprotno– išla je u Moskvu da podiže moral izvjesno poraženom režimu koji je odgovoran za agresiju na suverenu zemlju, njegovoj vojsci i građanima koji ga podržavaju.

Međutim, ako se uzme u obzir da je Crkva Srbije kojoj je bliska imala slične situacije u prošlosti kada je stala na stranu fašista, onda ne bi čudilo da ode u Donbas ili Donjeck da zapjeva fašistima iz Vagnera– plaćeničke grupe bliske Kremlju i Vladimiru Putinu.

Lokalne srpske pristalice ruskih fašista personifikuje Miša Vacić desničarski političar iz Srbije sa kojim starleta Danica dijeli fotografije.

A đe je Vacić tu je i Matija Bećković, sa kojim starleta uživa da pozira.

Posljednjih dana na mrežama podršku Danici Crnogorčević dala je poslanica SNS u Skupštini Srbije Staša Stojanović, poznata po nastupima iz kojih isijava površnost, snobizam, glupost i neukus. Ali najvažnija podrška došla je od ”srBskog viteza” sina ratnog zločinca Željka Ražnatovića turbo folk pjevačice Svetlane RažantovićVeljka Ražnatovića.

Ne zanima vučicu šta zbore svrake”, poručilo je mladunče ratnog zločinca Arkana Ražnatovića, koji se po riječima njegove majke Cece, bavi ”humanitarnim radom kao njegov otac”.

Niko od pomenutih nikada nije osudio ratne zločine niti agresiju Rusije na Ukrajinu, što i ne čudi jer glorifikuju srpske ratne zločine koji su počinjeni devedesetih.

Naknadno prešla na srBstvo

Čitaj još:   LITIJE U CRNOJ GORI: Treba vidjeti JEZIVI snimak KLEROFASISTA u Beranama ... (foto i video)

Danica Crnogorčević, nekada Nikić se probila na scenu jer je kao mlada djevojka izvodila tradicionalnu crnogorsku muziku, gdje tada i nije bilo pjevačica u tim godinama koje se bave sličnim žanrom muzike. Bila je gost i na svečanostima koje su prije nekoliko godina organizovale osobe koje se povezuju sa suverenističkim blokom. 

Tada ni ona nije insistirala na “veselju srpskog roda”. Posao je uvijek uradila profesionalno, kažu oni koji su prisustvovali takvim događajima, jer je pjevala melodije poznate Branke Šćepanović.

Međutim, njen repertoar je sada prilagođen onoj publici i ljudima koji je traže pa se tako po četnizovanim djelovima Crne Gore, Banjaluci, sjeveru Kosova i gradovima u unutrašnjosti Srbije bira repertoar za koji se može reći da je na ivici dozvoljenog.

U pjesmi ”Veseli se srpski rode” postoji stih “Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije” što je vrlo sporno u današnjem vremenu izvoditi jer se dovodi u vezu sa idejom velike Srbije, čiji projekat podrazumijeva novi rat na ovim prostorima.

Crnogorčević svojim repertoarom i izvođenjem od pola sata samo može da podstakne osobu da navuče mantiju i stavi šajkaču sa kokardom, utisak je pojedinih na društvenim mrežama.

A kada smo kod mantija, valja napomenuti da je Crnogorčević tokom septembra učestvovala na manifestaciji Nemanjini dani u Kuršumliji koja je počela u porti manastira svetog Nikole u Kuršumliji. Taj manastir se nalazi u reonu za koji je nadređen vladika vranjski Crkve Srbije Pahomije. O njegovim skandalima i ”uzbudljivom” životu se sve zna. (D.G.)

izvor: http://aktuelno.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more