IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Lavovi” protiv Čilea: Pobjeda obaveza kao uvod u velike duele… (foto, video)

 Imperativ POBJEDA za potvrdu druge faze Svjetskog prvenstva…

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 16: 01- 2023, 12: 24… “Lavovi” protiv Čilea: Pobjeda obaveza kao uvod u velike duele… (foto, video)

Nakon poraza od Španije i pobjede protiv Irana, naši rukometaši Prvu fazu Svjetskog prvenstva završiće večeras duelom sa Čileom, jedinom selekcijom bez bodova u grupi u Krakovu.

U našem taboru vlada potpuni optimizam. Za prolaz je dovoljan i remi, ili čak poraz do pet golova razlike, o kojem ipak nikom me razmišlja.

U obje utakmice Čileancima je zbog manje rotacije ponestalo snage i kreativnosti u finišu, a desno krilo Marko Lasica prednost naše selekcije upravo vidi u većem izboru kvalitetnih igrača na svim pozicijama.

“Mislim da je naša prednost što u rotaciji nemaju igrača kao mi i što možemo da držimo tempo 60 minuta, a oni nekih 45 minuta mogu da igraju na visokom nivou, kao što su pokazali protiv Španije. Mislim da je glavni adut da dosta trčimo i držimo naš ritam”, istakao je Lasica.

Čitaj još:   Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Optimizam bez pokrića- „lavovi” nemoćno gledali „eksperte” na djelu... (foto)

Pivot Vuk Lazović, koji je vodio veliku borbu sa snažnim iranskim bekovima i pivotima, spreman je za potpuno drugačije rivale.

“Totalno su drugačija ekipa. Igraju dosta sa pivotom, sa dosta rotacija i ukrštanja. Moglo bi se reći da imaju španski stil igre. Spremni smo i idemo na pobjedu”, poručio je Lazović.

Nosioci igre južnoameričke reprezentacije, koju smo pobijedili prije 10 godina na Svjetskom prvenstvu, su braća Fojtman i Salinas, igrači sa zapaženim karijerama u Španiji i Francuskoj.

“Crna Gora ima mnogo kvalitetnih pojedinica. Predvode ih Branko i Miloš Vujović, kao i golman Simić, oni su svjetska klasa. Igraju raznovrsno u napadu i neće nam biti nimalo lako”, kazao je Salinas.

BONUS VIDEO: Himna Crne Gore…

izvor iBalkjan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more