IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SD: Odvajajući predsjedničke od parlamentarnih izbora Đurović samo produbila krizu…

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović raspisala je bez konsultacija i šireg dogovora između parlamentarnih partija predsjedničke izbore za 19.mart.

Iz Socijaldemokrata za portal Standard povodom toga kažu da u aktuelnoj situaciji kada se Crna Gora nalazi u nikad većoj političkoj krizi i kada gotovo svi politički subjekti insistiraju na objedinjenim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, ovakav potez predsjednice Skupštine ima za cilj samo jedno- opstrukciju dogovora i izazivanje još veće krize.

Ovo, poručuju iz SD-a, i ne čudi s obzirom da dolazi od političke partije koja je sve učinila da opstruira dogovor nepostojeće parlamentarne većine o formiranju 44. Vlade, a čiji funkcioneri sad u javnosti kume i mole da se nastave pregovori koje su opstruirali ili da se, mimo zdravog razuma, “rekonstruiše” Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje.

Jasno je, kako kažu, da SNP, URA i njihovi predstavnici sve rade da zadrže vlast makar još koji dan duže, jer su svjesni da na predstojećim izborima ne da neće dobiti ovoliki broj ministara u Vladi, već da nemaju šta da traže.

Čitaj još:   TRIJUMF BOŠNJAČKE STRANKE; ERVIN Ibrahimovič poručio: "Građani su dali glas za evropsku, demokratsku Crnu Goru"... (foto, video)

“U konačnom, u ovakvoj ekonomski teškoj situaciji, predsjednica Skupštine se opredjeljuje da, mimo bilo kakvog dogovora raspiše predsjedničke izbore, odvajajući ih od vanrednih parlamentarnih, čime se stvara veliki dodatni trošak za državu, kažu su nam iz SD- a, i dodaju da je još veći politički trošak, jer pomenute dvije partije koje su uzurpirale vlast, od starta dosljedno i posvećeno rade na satiranju Crne Goreni njenom potčinjavanju interesima Aleksandra Vučića kome bespogovorno služe.

izvor: http://standard.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   MUČNO I TUŽNO U SARAJEVU: Blokirano pola grada, najavljen kontra- skup, Elmedin Konaković uzburkao strasti...(foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more