IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Mugoša: Ne postoji ni teorijska mogućnost za istovremeno održavanje izbora u CRNOJ GORI…

Nakon što je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović raspisala predsjedničke izbore za 19. mart više ne postoji ni teorijska mogućnost za istovremeno održavanje parlamentarnih i predsjednickih izbora, kazao je predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, srijeda, vijesti, 18: 01- 2023, 10: 24… NIKOLA Mugoša: Ne postoji ni teorijska mogućnost za istovremeno održavanje izbora u CRNOJ GORI…

“Imajući u vidu da u toku vanredno zasijedanje Skupštine, da je Zakonom propisano da se parlamentarni izbori održavaju najranije 60 dana od dana raspisivanja, a najkasnije u roku od 100 dana, može se reći da više ne postoji ni teorijska mogućnost za istovremeno održavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora”, objasnio je Mugoša u izjavi.

Podsjetimo, Đurović je raspisala predsjedničke izbore za 19. mart, navodeći da za tri dana ističe zakonski rok za njihovo raspisivanje, kao i da se nisu stekli zakonski uslovi da izbori za šefa države budu raspisani zajedno sa parlamentarnim.

Čitaj još:   Vic dana Noć vještica...

U obrazloženju odluke da predjednički izbori budu 19. marta, ona je rekla da su u aprilu veliki vjerski praznici tri najbrojnije konfesije u Crnoj Gori, zbog čega bi utvrđeni datum bio najadekvatniji termin za održavanje izbora.

Đurović je rekla da su zakonski propisane dvije mogućnosti da bi se održali vanredni parlamenatrni izbori, odnosno poslanicima prestao mandat prije vremena, a to su raspuštanje Skupštine i donošenje odluke o skraćenju mandata, i istakla da nijedan od Ustavom propisanih uslova nije ispunjen.

izvor M portal.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more