IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NAM PRAVA ZIMA: Snijega će biti i u ravnicama, vrijeme koje nas očekuje u danima za vikend… (foto)

Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19: 01- 2023, 06 24… STIŽE NAM PRAVA ZIMA: Snijega će biti i u ravnicama, vrijeme koje nas očekuje u danima za vikend… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg.

Ponegdje i u nizinama sjeverozapadne Bosne sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 7, a dnevna do 12 stepeni.

Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Čitaj još:   HVALA ZA DOLAZAK I ŠIRENJE ISTINE: Jusuf NURKIĆ i Dino RAĐA, obišli mezarja žrtava genocida u Potočarima... (foto, video)

četvrtak, 19.01.2023. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Uz slabije izražene padavine i povremeno tmurno vrijeme, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su nešto jače tegobe u vidu lošijeg raspoloženja, nervoze i dekoncentracije. Negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana. Pri tome će se osjet hladnoće pojačavati sa noćnim satima, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U petak oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između- 1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između- 4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između- 1 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka između- 4 i 1, a između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni C.

Čitaj još:   Frizerka pojasnila kako da se sami šišamo u vremenu virusa korone... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more