IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Optimizam bez pokrića- „lavovi” nemoćno gledali „eksperte” na djelu… (foto)

Francuska je druga dimenzija za ,,lavove“ Teorija za plasman u četvrtfinalu još postoji, ali djeluje mnogo nerealnije od onog što su obećavali „lavovi” prije dolaska u Poljsku…

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 19: 01- 2023, 00: 24… Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Optimizam bez pokrića- „lavovi” nemoćno gledali „eksperte” na djelu… (foto)

Francuska je druga dimenzija za ,,lavove“

Rukometaši Crne Gore su na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj došli s ciljem da se plasiraju u četvrtfinale i olimpijske kvalifikacije, da pokažu kako su se približili svjetskom vrhu, ali su dueli u Krakovu dokazali da ambicije nijesu bile realne.

U prvom kolu preliminarne runde savladala ih je Španija (30:25), na startu glavne – glatko ih je pobijedila Francuska (35:24).

Do kraja prvenstva čekaju ih dueli s Poljskom u petak i Slovenijom u neđelju, u kojima će moći da poprave utisak i drugi nastup na SP završe sa tri ili četiri pobjede, što bi na kraju bio dobar rezultat.

,,Lavove“ je ,,izdalo“ ono što ih je najbolje služilo u prethodna tri meča Mundijala – napad. Golman Vensan Žerar bio je nerješiva enigma za selekciju Zorana Roganovića – sjajni čuvar mreže upisao je 15 odbrana, od kojih čak tri iz sedmerca, a jedan penal zaustavio je i Remi Dezbone.

,,Skinuo“ je mnogo zicera i ,,ubijao“ svaku ideju u igri našeg tima, oslabljenog neigranjem prvog pivota Nemanja Grbovića.

Miloš Vujović je protiv najdominantnije selekcije 21. vijeka šutirao 0/4, druga najjača napadačka karika Branko Vujović 3/10, što je za selekciju

poput naše previše da bi se nosila s moćnim Francuzima, koji su upisali četvrti trijumf na šampionatu.

,,Lavovi“ su do sedmog minuta igrali gol za gol sa Francuzima, koji su se na dva razlike prvi put odvojili u 10. kada je Mae pogodio iz sedmerca.

Prethodno je Vensan Žerar odbranio penal Milošu Vujoviću, kojem je na startu meča ,,skinuo“ i zicer, pa kod 7: 5 još jedan sedmerac.

Čitaj još:   IVAN Vuković: ANDRIJA Mandića, diplomate EU zemalja zaobilaze u širokom luku... (foto)

Bila je to njegova sedma odbrana i dokaz da je lijevom krilu Fukse Berlina ,,ušao u glavu“.

Olimpijski šampion je serijom 3:0 prvi put poveo pet razlike u 19. minutu, Roganović je morao nešto da mijenja i na teren je poslao Miloša Božovića.

Lijevi bek francuskog Ivrija smanjio je na 10:6, a nakon odbrane s igračem manje na debiju na velikim takmičenjima upisao se i pivot Miodrag Ćorsović.

Četiri uzastopna pogotka Melvina Ričardsona održavala su Francusku na pristojnoj distanci, Crnu Goru je u životu održavao Božović, a pogađali su i Aleksandar Bakić i Risto Vujačić, koji su zamijenili indisponirane Vujoviće – Miloša i Branka, čiji je učinak u prvih 30 minuta kombinovano bio jedan pogodak iz devet šuteva.

,,Trikolori“ su koristili fizičku nadmoć, mnogo lakše od naših igrača dolazili u poziciju za šut, a u 29. drugi put stigli do pet razlike – Grebij je pogodio za 16:13.

Mirko Radović i Božović su smanjili na tri razlike pred odlazak na odmor, što je bio prihvatljiv rezultat s obzirom na učinak najjačih aduta u napadu, dva odbranjena sedmerca i nekoliko zicera od strane Žerara.

Iskusni golman upisao je dvije odbrane na startu nastavka i najavio da od preokreta neće biti ništa.

Nedugo zatim odbranio je i treći sedmerac, nije mogao da ga savlada ni Vasko Ševaljević, a koliko je pročitao naše šutere pokazao je i spektakularno odbranjeni cepelin u 41. minutu.

Francuska je u tom trenutku vodila 23:17 nakon što je prethodno bilo i ,,plus 7“, a prednost je nastavila da raste do konačnih 11 razlike.

Gijom Žil je mogao da odmori glavne uzdanice, da oprobava varijante za nastavak glavne runde i dva meča u kojima će se ,,eksperti“ spremati za četvrtfinale koje ne može da im izmakne.

Čitaj još:   DOKLE SE STIGLO: Osuđeni, diler droge osvojio mandat u Skupštini distrikta Brčko! (foto)

Francuska 35 (16)

Crna Gora 24 (13)

,,Tauron arena“ u Krakovu. Gledalaca: Sudije: Kurtagić i Vetervik (Švedska). Sedmerci: Francuska 6 (5), Crna Gora 5 (1). Isključenja: Francuska 6, Crna Gora 8 minuta.

FRANCUSKA: Žerar (12 odbrana i tri sedmerca), Len 3, Remili 2, Lagard, Prandi 2, Ričardson 10, Turna 1, N. Karabatić 2, Mae 3, Grebij 1, L. Karabatić, Fabregas 3, Port 1, Nai 3, Brije 3, Dezbone 1 (tri odbrane i sedmerac).

CRNA GORA: Matović (dvije odbrane i sedmerac), Simić (6 odbrana), Bakić 3, M. Vujović, Lazović 2, Čepić 1, Ćorsović 1, B. Vujović 3, Radović 3, Kaluđerović, S. Vujović, Ševaljević, Božović 6, Lasica 1, Vujačić 1, Anđelić 3.

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more