IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- SNIMAK IZ NOVOG PAZARA: ELVIS SKOČIO U NABUJALU RIJEKU DA SPASI OCA I KOMŠIJU, NESTALI SU U VODI… (foto, video)

Na snimku nadzorne kamere sa obližnje kuće vidi se da je mlađi muškarac istrčao na mostić i pokušao da pruži ruku davljeniku, međutim, ograda se polomila i voda je odnijela obojicu…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 19: 01- 2023, 16: 24… UŽAS- SNIMAK IZ NOVOG PAZARA: ELVIS SKOČIO U NABUJALU RIJEKU DA SPASI OCA I KOMŠIJU, NESTALI SU U VODI… (foto, video)

Ogromna tragedija dogodila se danas u Novom Pazaru kada je nabujala rijeka Trnavica odnijela dva života.

Safet Zekić i njegov komšija Ramiz Rožajac utopili su se pred kućnim pragom, dok mu se sin samo pukom srećom spasio iako je odmah krenuo za ocem. Snimci sigurnosne kamere zabilježili su herojski, ali i potresni trenutak spašavanja.

Više od 15 sati kiša ne staje u Novom Pazaru, rijeke su nabujale i toliko jake i brze da prizor ledi krv u žilama. Proglašeno je i vanredno stanje.

Da nesreća bude veća, dvojica Novopazaraca stradala su u toj vodenoj stihiji pokušavajući da zaštite porodice i imovinu od poplave.

Vehbija i njegov komšija bili su među onima koji su izašli napolje i pored nevremena gledali da spase šta se može spasiti. Tako je prvo komšija završio u dubokoj i brzoj vodi. Safet je, vidjevši koliko ga najbujala rijeka silno nosi pritrčao da nesretnog čovjeka spasi. Odmah za njim pošao je i sin da spasi oca, ali uzalud.

Čitaj još:   TRAJU PREGOVORI, NASTAVLJENO GRANATIRANJE: Rusi objavili zahtjeve, javio se Zelenskij... (foto, video)

Elvis je vidio kako mu otac upada u vodu, brzo je potrčao i popeo se na mostić ne bi li mu pomogao. Sjeo je na ivicu i jednom rukom pokušao dohvatiti oca, držeći se drugom za ogradu koja u tom trenutku puca a on završava u nabujaloj rijeci koja ih je obojicu brzo odnijela. Sve se odigralo u manje od 5 sekundi!

Elvis Zekić (32) koji je za ocem odmah skočio u vodu ispričao je šta se desilo nevjerujući kakva ih je sudbina zadesila.

  • Otišao je komšiju da spasi i samo sam vidio da upada u vodu. Skočio sam za njim ali nije bilo pomoći. Odnijela ga je rijeka nepovratno. Umalo i mene da odnese. Sve je od Allaha, pa i ovo. Samo da ga nađu – kazao je Elvis.

Video pogledajte i OVDJE.

POTRESNI VIDEO SPAŠAVANJA U NOVOM PAZARU: ELVIS SKOČIO U NABUJALU RIJEKU DA SPASI OCA I KOMŠIJU…

Čitaj još:   DETALJI iz života MUČKI UBIJENE NIZAME U GRADAČCU: Nikome nije jasno zašto se zaljubila u MONSTRUMA... (foto, video)

Izvor: hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more