IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Božović- i nevjerovatni engleski sa ”crnogorskim akcentom”, ponovo- “Zabavlja” sugrađane… (foto, video)

Vladimir Božović, proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori koji se i dalje u javnosti predstavlja i potpisuje kao “Njegova ekselencija”, neverovatnim izjavama na društvenim mrežama često zaprepašćuje/zabavlja javnost.

Potpuno nepozvan, oglašava se povodom svega i svačega, građani se smeju, a mnogi nisu svesni da ga i dalje plaćaju 4.403 eura mesečno kao da je ambasador, iako to odavno nije.

Ovaj put se video snimkom javio iz Njujorka gde je neverovatnim engleskim jezikom sa crnogorskim akcentom “bratu i sestri Amerikancima čestitao Dan Martina Lutera Kinga”. Ljudi se smeju, a on čovek uživa, baš uživa, i to za naše pare.

Inače, Dan Martina Lutera Kinga (15. januar) je američki praznik koji se slavi na dan rođenja velečasnog Martina Lutera Kinga mlađeg. King je bio najglasniji aktivista nenasilnog pokreta za ljudska prava, koji se uspešno borio protiv rasne diskriminacije na federalnom i državnom nivou. Ubijen je 1968. godine.

Kampanja za uvođenje federalnog praznika u Kingovu čast započeta je ubrzo nakon njegovog ubistva. Ronald Regan je 1983. zakonom odredio slavljenje ovog praznika. Neke države su se bunile protiv te odluke dajući prazniku druga imena ili kombinujući ga s drugim praznicima.

Čitaj još:   HOROR, UTAJA POREZA: Znaju se imena uhapšenih u akciji "Kasa"...

Tako je Dan Martina Lutera Kinga u svih 50 država, prvi put zvanično obeležen 2000. godine. Ali je u isto vreme nejasno kakve to veze ima sa bivšim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem?!

A ko je zapravo Vladimir Božović?

Rođen je 1970. u Nikšiću, a na studije je došao u Srbiju i tu počinje zaplet. Prvo je upisao studije kriminalistike, ali se prebacio na Pravni fakultet u Kragujevcu, poznat po tome što je više desetina profesora uhapšeno zbog prodaje ispita. Isti fakultet su iz Novog Sada pohađali Aleksandar Vulin i Miloš Vučević.

U Kragujevcu je Božović polagao ispite, a pred sam kraj se prebacio u Beograd da bi postao ponosni vlasnik diplome Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta.

Ali ni tu nije kraj njegove edukacije, jer je odnedavno ispred svog imena i prezimena iznenada dodao i titulu “dr”, iako je nepoznato kada i gde je pohađao doktorske studije. Javnost ga je upoznala kao advokata Vuka i Danice Drašković, a do prve državne funkcije stiže kao kadar Srpskog pokreta obnove (SPO) kada 2004. postaje generalni inspektor policije.

BONUS VIDEO: CRNA GORA NE TRPI PONIŽENJA, AMBASADOR BOŽOVIĆ IPAK PROTERAN!

Čitaj još:   SIRENE, ODJEKUJU GRADOM: Muž ubio Marinu, ispalio hitac u glavu, pucao u sebe, nije se tu zaustavio...

izvor: direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more