IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Sloboda novinarstva čini se potrebnijom nego ikada…

Na Dan novinara sjetimo se osnovnih postulata profesije, stručnosti i odgovornosti, ispravnosti i časnosti, ponosni na više od vijek i po dugu tradiciju novinarstva u Crnoj Gori.

Sloboda novinarstva čini se potrebnijom nego ikada, jednako kao i odgovornost za izgovorenu i napisanu riječ, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Izazovi novog vremena nijesu zaobišli ni crnogorsku medijsku zajednicu. Obaveza je nadležnih, ali i čitavog društva da jasno prepoznajući medije koji to nijesu, sačuva javni prostor od kontaminacije, a novinara da svojom profesionalnošću odbrane ugled novinarske profesije…

Jedino tako, možemo odoljeti globalnoj epidemiji lažnih vijesti i hibridnih prijetnji…

Čestitam novinarima u njihov dan, uz uvjerenje da će poštovanjem profesionalnog kodeksa uz visoku moralnu odgovornost dati puni doprinos očuvanju multietničkog sklada i daljoj izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić sa opozicijom: DANIJEL Živković- Bojkot ako se ne ispune naši zahtjevi; DAMIR Šehović- Nije bitan datum, nego kontrolni mehanizmi... (foto, video)

izvor. pobjeda.me