IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Oblačno jutro, susnježica, snijeg i kiša i temperature ispod nule… (foto)

Jutros je bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom i kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. vijesti, ponedeljak, 24: 01- 2023, 10: 24… VRIJEME DANAS: Oblačno jutro, susnježica, snijeg i kiša i temperature ispod nule… (foto)

U Bosni i Hercegovini narednih dana očekuje se susnježica, snijeg i temperature koje će se spuštati do minus dva stepena Celzijusa.

Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica- 6 stepena, Ivan- sedlo- 3, Drvar- 1, Bihać, Bugojno, Prijedor i Sokolac 0, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zenica i Zvornik 2, Bijeljina 3, Livno 4, Mostar i Trebinje 5, Široki Brijeg i Stolac 7, Neum 10 stepeni. Afmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH jutros je bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus šest stepeni Celzijusa.

Na Ivan Sedlu izmjerena su minus tri stepena, Drvaru minus jedan, Bihaću, Bugojnu, Prijedoru i Sokocu nula, Banja Luci, Doboju, Gradačcu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli jedan, Zenici i Zvorniku dva, Bijeljini tri, Livnu četiri, Mostaru i Trebinju pet, Širokom Brijegu i Stocu sedam i Neumu 10 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Na snazi narandžasti meteoalarm, u hladu temparatura i do 40 C ali biće i pljuskova... (foto)

“Danas u BiH oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus jedan i pet, na jugu zemlje od sedam do deset stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

Čitaj još:   DANAS UŽIVAJTE U SUNCU: Kad stiže u najavi nova promjena vremena… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more