IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HERCEG NOVI: Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom, učestvuje oko 100 spasilaca i 20 plovila… (foto, video)

U potrazi za 13- ogodišnjim N.V. iz Herceg Novog kojeg je 17. januara uveče, kod hotela „Plaža“ povukao talas u more nastavlja se i danas, a planirana je najopsežnija akcija do sada u kojoj učestvuje 20 plovila i oko 100 spasilaca…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 12: 24… HERCEG NOVI: Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom, učestvuje oko 100 spasilaca i 20 plovila… (foto, video)

Danas će biti sprovedena do sada najopsežnija akcija potrage za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Govoreći o situaciji na terenu, Lukšić kaže da trenutno pada slaba kiša, ali da je more mirno.

On je istakao da će u potrazi učestvati 20 plovila. Takođe, dodao je da se očekuje oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama.

– Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), MVCG, Lučka kapetanija Kotor, Sektor granične policije Herceg Novi, Direktorat za ribarstvo, Porto Montenegro, Marina Lazure, Direktorat za zaštitu i spsavanje, Portonovi, UNA Tivat, Montefish, Mamula Island Hotel, Golden Wave, Nik- Nat.

Čitaj još:   CIKOTIĆ: Još jedna PROVOKACIJA NACIONALISTA- Ukloniti neprimjerene transparente u HERCEG NOVOM...

Pored toga učestvuje i 16 ronilaca, RCUD Bijela, Vojska Crne Gore i Vatrogasci Kotor– rekao je za CdM Lukšić.

Dolazak helikoptera se, kako je kazao, očekuje u 10 sati.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela kazao je CdM-u da su uslovi na terenu mnogo bolji nego prethodnih dana. Pretragu vrše sa tri ronilačka tima.

– U skladu sa planom pretrage danas pretražujemo sa tri ronilačka tima, uz asistenciju ronilaca Službe zaštite i spasavanje Kotor i uz logističku podršku ronilaca Službe zaštite i spasavanja Nikšić – rekao je Mijajlović.

Pored toga učestvuje i 16 ronilaca, RCUD Bijela, Vojska Crne Gore i Vatrogasci Kotor. Helikopter se očekuje u jutarnjim časovima.

U potrazi za dječakom učestvuje oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama…

BONUS VIDEO: Herceg Novi- Potraga za dječakom kojeg je odvuklo more, 18.1.2023… 

Izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more