IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Odbrana od poplave u Novom Pazaru: Pune se džakovi sa pjeskom, ne smetaju ni kiša ni vjetar… (foto, video)

Sva gradska preduzeća su na licu mijesta i učestvovaće tokom cijele noci u aktivnostima odbrane od poplava…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 00: 24… Odbrana od poplave u Novom Pazaru: Pune se džakovi sa pjeskom, ne smetaju ni kiša ni vjetar… (foto, video)

Član Operativnog tima Kriznog štaba Novog Pazara Ismet Plojović rekao je za Agenciju Anadolija da je Hidrometeorološki zavod Srbije izdao upozorenje o mogućim velikim padavinama zbog čega je ovaj grad u Srbiji preduzeo niz preventivnih mera.

Na više lokacija u Novom Pazaru tokom noći postavljene su vreće sa peskom, a mašine javnih komunalnih preduzeća čistile su rečna korita.

”Preduzeli smo mere da se zaštitimo, na više lokacija u gradu smo postavili vreće sa peskom, angažovana su javna preduzeća, volonteri, građani… Svi smo na terenu, kompletna gradska uprava je angažovana, sva javna preduzeća, od Vodovoda do Čistoće…

Čitaj još:   Nataša KANDIĆ KOMENTARISALA OBRAĆANJE RATNOG ZLOČINCA UČENICIMA U SRBIJI: Cijena toga je masakr u OSNOVNOJ ŠKOLI... (foto)

Od radnika do funkcionera svi su na terenu i zajedno radimo na preventivi. Trenutno raspoređujemo vreće sa peskom na kritičnim mestima, pravimo zaštitu, nadamo se da neće biti ništa ali moramo biti spremni, rekao je za Anadoliju Plojović.

Na hiljade vreća postavljeno je u naseljima Ćerimidžinica, Šutenovac i Selakovac koja su najviše pogođena poplavama koje su se dogodile prethodne nedelje. Vodostaj reka Jošanica, Raška i Trnavica je u porastu, a kiša pada od nedelje uveče.

U Novom Pazaru još uvek je na snazi vanredna situacija zbog velikih poplava koje su se dogodile protekle nedelje. Život su izgubile dve osobe, a pričinjena je i znatna materijalna šteta. U utorak je u Novom Pazaru Dan žalosti.

BONUS VIDEO: VANREDNA SITUACIJA U SUSJEDSTVU: MJEŠTANI NOVOG PAZARA U STRAHU OD POPLAVA…

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more