IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti BiH, digao tri prsta u Dnevniku FTV- a!? (foto, video)

Voditeljica Amina Demić negodovala je ovaj čin te zamolila gosta da to ne čini, jer vrijeđa narode u BiH, a on je kazao da je to tradicionlani pozdrav i da smatra da time ne vrijeđa nikog, a ako, pak, vrijeđa da se izvinjava…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 27: 01- 2023, 00: 04… SKANDAL: Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti BiH digao tri prsta u Dnevniku FTV- a!? (foto, video)

Nenad Nešić, predsjednik DNS- a, jučer je preuzeo mandat i naredne četiri godine će biti ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine. Jučer je šokirao građane dižući tri prsta ispred zgrade PSBiH, danas je to uradio gostujući na FTV u emisiji Dnevnik D. 

Voditeljica Amina Demić negodovala je ovaj čin te zamolila gosta da to ne čini, jer vrijeđa narode u BiH, a on je kazao da je to tradicionlani pozdrav srpskog naroda i da smatra da time ne vrijeđa nikog, a ako, pak, vrijeđa da se izvinjava, navodi nap.

Podsjećamo, predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je jučer uoči sjednice fotografisao Nešića dok ulazi u zgradu Parlamentarne skupštine BiH.

Novi ministar sigurnosti s osmijehom na licu i podignuta tri prsta ulazi u državnu instituciju.

Čitaj još:   SEKA SABLIĆ POSLALA PORUKU POLITIČARU: "Laješ kao pas i lažeš kao pas"... (foto i video)

Svi oni koji su podržali ovo Vijeće ministara, a to su 23 zastupnika večeras su trebali pogledati ovu emisiju i sami se uvjeriti već prvi dan njegovog mandata kome su dali podršku!

Nešić je jučer u Sarajevu pokazivao tri prsta, a o tome kaže:

“Jučer sam naišao na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u Parlamentu. Međutim, gospodin Grković se jučer nije ni javio za riječ.

Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do jučer. Ljudi vole što sam ja takav kakav jesam, ne glumim.

Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. to je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio izvinjavam se”, rekao je Nešić u Dnevniku.

Čitaj još:   BIJELA SMRT, DRHTANJE NE SMIJE PRESTATI: Znate li šta je 'bijela smrt' i šta se na ekstremnoj hladnoći događa u našem tijelu? (foto, video)

BONUS VIDEO: Nešić podigao tri prsta u programu FTV-a

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more