IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: Pacijentkinja NOŽEM IZBOLA poznatu psihijatricu prim.mr.sc. Elviru Koić, posvetila se radu s hrvatskim braniteljima, oboljelima od PTSP- a… (foto) 

Poznati psihijatar prim.mr.sc. Elvira Koić povređena je u subotu popodne u svojoj ordinaciji u Virovitici kada je na nju nasrnula 37- godišnja pacijentkinja i ubola je nožem…

VIROVITICA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 29: 01- 2023, 00: 24… HOROR: Pacijentkinja NOŽEM IZBOLA poznatu psihijatricu prim.mr.sc. Elviru Koić, posvetila se radu s hrvatskim braniteljima, oboljelima od PTSP- a… (foto) 

Poznata psihijatrica prim.mr.sc. Elvira Koić ozlijeđena je u subotu popodne u svojoj ordinaciji u Virovitici kada je na nju nasrnula 37- godišnja pacijentica i ubola je nožem.

Liječnica je prevezena u Opću bolnicu Virovitica gdje joj se pruža pomoć, a kako se doznaje, nije u životnoj opasnosti. Pacijentica je uhićena.

Elvira Koić poznata je psihijatrica koja je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP- a.

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum 57-godišnja Elvira Koić rođena je u slavonskoj Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu.

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ- Odbrusio Ambasadoru Rusije: "Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o tome!"... (foto)

Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu. Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici.

Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS).

Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropshijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove. Objavila je knjigu Pitali ste psihijatra.

izvor Večernji list

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more