IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TINKA Đuranović: Kandidat da bude euroatlantski orijentisan… (foto, video)

Aktuelnoj Vladi odgovara da što duže ostane na vlasti i da rastegne tehnički mandat koji je već duži od stvarnog, poručila je izvršna direktorica Portala Analitika Tinka Đuranović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, Đuranović ocjenjuje da nema dovoljno vremena za predstavljanje nestranačkih kandidata.

“Ovo je velika igra političkog šibicarenja. Izbor sudija Ustavnog suda je preduslov za organizovanje predsjedničkih izbora”, navodi Đuranović.

Ne iznenađuje je kandidatura predsjednika Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića za predsjedničke izbore. Podsjeća da je popularnost Spajiću i njegovom pokretu donijela mjera o povećanju minimalnih zarada dok je bio na funkciji ministra.

“Kandidat treba da bude jasno euroatlantski orijentisan i koji će instituciju Predsjednika održavati jakom kakva je bila do sada”, naglašava Đuranović, dodajući da očekuje političke kandidate, a ne nestranačke ličnosti.

Aktuelna parlamentarna većina je, kaže, fluidni pojam i ide na ruku samo SNP-u i URA-i koje ukupno nemaju sedam odsto podrške građana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR:FILMSKA PRIČA Bajazit, likvidirao Bejta Krlića nakon svađe u kafiću oko... (foto)

Komentarišući zabranu korišćenja jotovane verzije crnogorskog jezika na Javnom servisu, Đuranović kaže da je bilo potrebno organizovati protest podrške novinaru koji je pod diskriminacijom da bi se ustanovilo “da bi se od prvobitne laži, kako je prozvana njegova izjava, došlo do toga da se to ipak dešava”.

“Način na koji se to može prevazići u medijima je kultivisanje jotovane verzije ravnopravno sa drugom verzijom. Jotovana verzija je odraz urbanosti i poštovanja nasljeđa i na drugi način se mora postaći”, ističe Đuranović.

Ovakvo postupanje, zaključuje, vidi i kao borbu protiv Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji i u akademskoj zajednici ima status niže rangirane obrazovne ustanove.

BONUS VIDEO: Đuranović: Kandidat da bude euroatlantski orijentisan…

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more