IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZNATE LI ŠTA SMIJETE U EKONOMSKOJ KLASI: Možete sve ovo dobiti besplatno na letu, vaše je samo da tražite od osoblja… (foto, video)

Letenje avionom već odavno preuzima primat, a udobnost pri letenju nije samo namjenjena za putnike u biznis klasi. Neke pogodnosti možete ostvariti besplatno i u ekonomskoj klasi…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 30: 01- 2023, 20: 24… ZNATE LI ŠTA SMIJETE U EKONOMSKOJ KLASI: Možete sve ovo dobiti besplatno na letu, vaše je samo da tražite od osoblja… (foto, video)

Neke od datosti letenja avionom nestale su 2000-ih. Obroci, besplatan prijavljeni prtljag, udoban prostor za noge i dekice i jastuci na svakom sjedištu uglavnom su nestali za putnike koji plaćaju kartu ekonomskoj klasi.

Međutim, to ne znači da morate dodatno platiti za sve kada letite ekonomskom klasom. U stvari, aviokompanije imaju na raspolaganju neke besplatne i dodatne pogodnosti i one bi mogle biti vaše jednostavno ako ih pitate.

Dopuna vode

Budući da ne možete proći kroz sigurnosnu kontrolnu tačku sa ruksakom napunjenim plastičnim bocama za vodu za svoje putovanje, putujte sa bočicom za ponovno punjenje.

Ovo će funkcionirati mnogo bolje ako tražite od stjuardesa da vam dopune bocu vode za višekratnu upotrebu umjesto da tražite nadopunu plastične jednokratne bocu koju ste kupili na aerodromu.

Lijekovi bez recepta

Stiles je rekao da su avioni često opskrbljeni medicinskim artiklima i predmetima prve pomoći.

Mnoge osnovne potrepštine bez recepta kao što su lijekovi protiv mučnine, zavoji i skoro sve ostalo što biste pronašli u osnovnom kompletu prve pomoći dostupni su besplatno, ako tražite

Čitaj još:   BRANIOCI SARAJEVA I PATRIOTE NEĆE NASJESTI NA PROVOKACIJE... (foto, video)

Svaka aviokompanija ima smjernice o tome koje lijekove može dati putnicima bez medicinskog uputa, ali opći lijekovi bez recepta su dozvoljeni. Oni žele da vam bude udobno tokom leta koliko i njima.

Dodatne grickalice i pića

Bez uključene usluge obroka na domaćim letovima, putnici mogu ogladniti.

Neke od stvari za koje putnici nisu znali da ih mogu tražiti su i dodatne grickalice. Većina aviokompanija nudi besplatne kikiriki, perece ili druge grickalice.

Osoblje će vam dati grickalice, ali ih prethodno trebate upitati za to. Na dugim letovima, opcije za užinu nakon obroka su više.

BONUS VIDEO: TRIKOVI ZA RUČNI PRTLJAG ZA AVION ✈️12kg mali kofer 😀@Texas_Life

Čepići za uši

Spavanje u avionu nije lako, a čepići za uši mogu pomoći.

Želite da ugasite buku oko sebe i uživate u drijemanju? Stjuardese vam obično mogu dati besplatne čepiće za uši, ako tražite.

Jastuci i deke

Iako vas jastuk i deka vjerovatno neće čekati na vašem sjedištu, stjuardesa ih obično može dati ako je tražite.

BONUS VIDEO: Šta treba da znate ako prvi put putujete avionom (+ gornja granica za posao stjuardese i tetovaže)

Ostali lični predmeti

Većina avio-kompanija ima opći komplet dobrodošlice, koji može uključivati ​​čarape, četkicu za zube i pastu za zube. Neki čak imaju i maske za oči.

Čitaj još:   VIC DANA: Žena budi muža u gluho doba noći, pa reče sanjala sam čudan san, a onda on uhvati se za glavu… (foto)

Pomoć s djecom

Ako putujete sami sa djetetom i trebate koristiti toalet, stjuardese vam mogu nakratko pomoći oko vašeg mališana dok ste daleko od svog sjedišta.

BONUS VIDEO: MUST know BEFORE you go to TURKEY| Money, hotel, beaches, transportation, wifi and more

izvor iBalkan.net/ Klix.ba

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more