IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINISTAR Dino KONAKOVIĆ OPET GUBI KOMPAS I VRIJEĐA LJUDE PO TWITTERU… (foto)

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Dino Konaković dugo je bio poznat kao revnostan u odgovaranju na komentare na svoje postove na društvenim mrežama.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 01: 02- 2023, 17: 24… MINISTAR Dino KONAKOVIĆ OPET GUBI KOMPAS I VRIJEĐA LJUDE PO TWITTERU… (foto)

Iako je posljednjih mjeseci iz nepoznatih razloga odlučio blokirati mogućnost komentiranja svojih twittova, ipak se ponekad dogodi da između postavljanja twitta i zaključavanja komentara poneki korisnik Twittera stigne kod ministra ubaciti koji komentar.

Tako je Konaković 1. februara objavio twitt (12: 22) s odgovarajućom fotografijom o tome da se sastao s ambasadorima zemalja Evropske unije akreditiranim u Bosni i Hercegovini, a koju minutu potom (12:25) javio mu se korisnik Twittera Emir Karaupović šaljivim komentarom:

“Evo ga opet zaboravio zaključati”, popraćenim odgovarajućim “nasmijanim emotikonom”. Karaupović je time podsjetio da se Konakoviću i dan prije dogodilo da objavi twitt, a da prije nego što ga zaključa poneko stigne postaviti komentar.

Pola sata poslije (12:53) reagirao je Konaković: “Pazi, zaključam ja, al’ ti reaguješ kao mungos 🙂 Između objave i zaključavanja je prostor od 15ak sec, ti  se uspjevaš ubaciti. Respect.”

Budući da mu nije mogao više odgovarati, jer je komentiranje bilo zaključano, Karaupović je kod sebe objavio:

  • Dino, ti kao sportista i košarkaš treba da znaš da 15ak sec, može promjeniti tok jedne utakmice, kako u košarci tako i u politici. Pozdravi mileta danas kada budeš išao u paletu rs-a koja je napravljena na našim kostima i reci mu da nas ne zove ‘muslimanima” mi imamo ime i prezime.
Čitaj još:   NASTAVAK IZNENAĐENJA I U JULU: Vijeme koje se očekuje u narednih 15 dana... (foto)

Iznenađeni načinom na koji je ministar Konaković reagirao, javili su se i drugi tviteraši. “Uličarski od ministra BIA poslova”; “Diplomatija na nivou sarajevskih šibicara”; “Dokopao se fotelje MVP pa sad kao mnogo važan”; “Djeca moraju da uce u skolama kako se BiH desio Dino. Pa imal i jedna nesreca a da nas zaobide”, “Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine poručuje građaninu da je mungos. Ministar vanjskih poslova napominjem”, bili su neki od komentara.

Inače, mungos u prenesenom značenju, a ovdje je o takvom riječ, može imati različiti pokatkad i vrlo negativne konotacije. Mungos, između ostalog, označava “pogubljenog lika s niskim koeficijentom inteligencije”, može označavati osobu sposobnu da nekom doskoči, a u srbijanskom slengu je inačica za “baliju”, “mudžahedina”, “mundžosa”, na osobu “koja zdiba na loj, na znoj i koze, na duhovnu bedu i ciganšturluk”.

U kojem god da je značenju ministar upotrijebio ovaj izraze preuzet iz slenga – govor mržnje ili neuspjela doskočica– nazivati nekoga mungosom, uspoređivati ga sa zvijerima, ne priliči predsjedniku jedne stranke i državnom ministru.

Čitaj još:   DRITAN Abazović vezama s VUČIĆEM prokockao šansu: NA PRIVATNOJ CEREMONIJI POTPISAO ''TEMELJNI'' UGOVOR SA SPC...

BONUS VIDEO: Elmedin Konaković nakon razgovora sa Miloradom Dodikom u Banajluci

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more