IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA: Ko je Marko Ljubiša Kan uhapšeni Škaljarac, nekoliko puta bio na meti napadača, ima debeo dosije… (foto)

Kan važi za jednog od najmoćnijih regionalnih kriminalaca…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 02: 02- 2023, 09: 24… BUDVA: Ko je Marko Ljubiša Kan uhapšeni Škaljarac, nekoliko puta bio na meti napadača, ima debeo dosije… (foto)

Ljubišu Uprava policije označava pripadnikom budvanske kriminalne grupe, koja je bliska organizovanom kriminalnom klanu “škaljari”

Sa podebelim policijskim dosijeom i nekoliko pokušaja ubistva, Kan važi za jednog od najmoćnijih regionalnih kriminalaca, sa kojim “posluju” i neuporedivo veći klanovi poput zemunskog Luke Bojovića, piše M portal.

Tako su slovenačke službe bezbednosti 2018. i 2019. godine u Ljubljani i Portorožu zabeležile nekoliko susreta Marka Ljubiše Kana sa Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića, na kojima je dogovaran šverc većih količina kokaina iz Južne Amerike ka evropskim zemljama.

On se već nekoliko puta nalazio na meti napadača i preživio je najmanje tri pokušaja ubistva. U Budvi je u noći 27. avgusta 2019. na terasi jednog starogradskog hotela nepoznati napadač ispalio rafal ka grupi – Budvanima Marku Ljubiši Kanu, Goranu Sloviniću i Draganu Markoviću. Sumnja se da je napadač bio Jovan Mirković.

Čitaj još:   HOROR U BUDVI: Ruskinja, udarila KOLICA SA BEBOM, stala kad je prešla preko njih... (video)

Budvanin Marko Ljubiša zvani Kan uhapšen je predhodne večeri u tom gradu, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je uhapšen zbog oružja, a lisice na ruke su mu stavljene u jednom lokalu.

Jedan od izvora kazao je da je Ljubiša policajcima pokazao dozvolu za nošenje oružja, ali je priveden u Odjeljenje bezbjednosti Budva.

Po nalogu tužilaštva zadržan je do 24 sata.

Ljubišu Uprava policije označava pripadnikom budvanske kriminalne grupe, koja je bliska organizovanom kriminalnom klanu “škaljari”.

Iz Uprave policije “Vijestima” su nezvanično saopštili da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, postupajući po operativnim saznanjima, danas pretresli više pripadnika OKG u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi.

“Kod M.Lj. (53), nastanjenog u Budvi, pronađen je pištolj ‘Češka zbrojovka’ sa okvirom od 17 metaka. U toku su pretresi po naredbi nadležnog tužioca”, kazali su iz UP.

Objasnili su da je Ljubiša uhapšen zbog krivičnog djela nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

izvor Vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more