IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UDARNA VIJEST- “Srbenda Zoki” objasnio: I, neće nam se svidjeti… (foto, video)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je prije dva dana izazvao buru reakcija u region, izjavom o “otetom Kosovu”, danas je objasnio šta je htio da kaže…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 02: 02- 2023, 00: 24… UDARNA VIJEST- “Srbenda Zoki” objasnio: I, neće nam se svidjeti… (foto, video)

“Srbenda Zoki” je novinarima u Zagrebu nakon zrazgovra sa slovenačkom predsjednicom rekkao: “Je li Srbija sama ustupila Kosovo? Da, Srbija je ostala bez Kosova, nije ga dala dobrovoljno, izgubila ga je u ratu”, rekao je Zoran Milanović.

Kazao je i da Srbija mora da promijeni neke stvari da bi došla na Zapad…

“Ovo u Ukrajini je kraj jedne rusko- srpske romanse, Srbija će shvatiti da je prevarena ljubavnica ili ljubavnik. Rusiji to Kosovo štrči, moraće kad tad da priznaju Kosovo da bi legalizovali ono šta rade u Ukrajini. Oni moraju da shvate da Rusiji smetaju, nema tu ljubavi, samo interes. Oni su poslužili Rusiji da sprovedu neke svoje naume”, istakao je danas hrvatski predsjednik.

Čitaj još:   POMETNJE ZBOG KLIČKOVE IZJAVE: "To nije istina, to je laž i manipulacija"... (foto, video)

Zatim je dodao: “Srbija će morati na neki način da prizna Kosovo, to im se sada neće dopasti”, rekao je Zoran Milanović, prenose hrvatski mediji.

Podsjetimo, MIlanović je izjavio, između ostalog, prilikom ispraćaja hrvatskih vojnuka u NATO misiju, da je Srbiji “Kosovo oteto”, kao i da je to uradila “međunarodna zajednica i mi”. Osim toga govorio je i o ratu u Ukrajini, ali i o tome da Srbija i Rusija nisu isto.

Tim izjavama je izazvao pravu lavinu komentara, a neki mediji su ga nazvali i “Srbenda Zoki”…

BONUS VIDEO: Milanović pojasnio izjavu da je Kosovo oteto Srbiji: ‘Bez oduševljenja, molim’

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more