IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Dani sa puno oblaka, sa snijegom i temperaturama ispod nule… (foto)

Prvog dana vikenda u mjesecu februaru očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a dnevna od tri do devet C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, cijesti, četvrtak 02: 02- 2023, 09: 24… VREMENSKA PROGNOZA: Dani sa puno oblaka, sa snijegom i temperaturama ispod nule… (foto)

U regionu Jugoistoka EVROPE, BALKANA u Bosni i Hercegovini, narednih dana očekuje nas prvo pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom i temperaturama koje će se spuštati i do minus sedam stepeni Celzijusa, javlja Anadolija.

Jutros u većem dijelu BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne ima magle ili niske naoblake.

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stepeni Celzijusa. U Drvaru i Sanskom Mostu izmjerena su minus četiri stepena, Bugojnu i Zenici minus tri, Bihaću i Sarajevu minus dva, Ivan Sedlu, Livnu i Tuzli minus jedan, Širokom Brijegu jedan, Stocu tri, Gradačcu i Mostaru pet i Neumu osam stepeni.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveroistoku Bosne. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju kiša u nizinama, a u višim područjima i na planinama snijeg. Dnevna temperatura od četiri do 10, na jugu zemlje do 13 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Čitaj još:   DANAS SUNČANO: Dnevna temperatura između 25 i 32 stepena C... (foto)

U petak se u Bosni očekuje preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju se u većem dijelu zemlje očekuje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do osam stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne je moguće povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do šest stepeni C…

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA- SVE OVO DUGO JE I TRAJALO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more