IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS Gnjusne poruke- u HERCEGOVINI: Osvanule zastrašujuće poruke upućene muslimanima… (foto) 

Grafiti su osvanuli na mostu koji se nalazi na istočnoj strani Neretve. Jedan grafit poručuje “Smrt baliji” i iznad njega je nacrtano slovo “U” sa krstom, dok je drugi još strašniji, a na njemu piše “Klat ćemo muslimanske žene i djecu”…

ČAPLJINA: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 04: 02-2023, 00: 24… UŽAS U HERCEGOVINI: Osvanule zastrašujuće poruke upućene muslimanima… (foto) 

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Čapljini osvanuli su u četvrtak uvredljivi grafiti usmjereni prema muslimanima.

Grafiti su osvanuli na mostu koji se nalazi na istočnoj strani Neretve. Jedan grafit poručuje “Smrt baliji” i iznad njega je nacrtano slovo “U” sa krstom, dok je drugi još strašniji, a na njemu piše “Klat ćemo muslimanske žene i djecu”, prenosi Bljesak.info.

Podsjetimo, uvredljivi grafiti proteklih su mjeseci zabilježeni u nekoliko hercegovačkih gradova. U Neumu je tako na mektebu bilo ispisano slovo “U”, dok su u Mostaru osvanuli grafiti sa svastikama.

Podsjetimo, uvredljivi grafiti proteklih su mjeseci zabilježeni u dosta hercegovačkih gradova. U Neumu je tako na mektebu bilo ispisano slovo ”U”, dok su u Mostaru osvanuli grafiti sa svastikama…

Čitaj još:   Erdogan: Ayasofya dobija status džamije, ulaz će biti besplatan...

S druge strane, policija još uvijek nema informacije o počiniteljima.

Portparol MUP-a HNK-a Ljudevit Marić kazao je za N1 da se ovaj događaj nije našao u izvještaju događaja u protekla 24 sata, te da još uvijek nemaju informacija o činu.

Građane su ovakve poruke uznemirile, naročito nakon što se uzme u obzir da one nisu jedine takve koje su ispisane u gradu.

U centru grada, kod zgrade Gradske uprave Čapljina, još uvijek stoje uznemirujući natpisi poput ‘SMRT BALIJI’, ‘Mrzim Islam’ i drugi. Oni, dakle, još uvijek nisu prefarbani. O tome smo razgovarali sa Ademom Šutom, glavnim imamom MIZ Čapljina.Izvor: N1Izvor: Adem Šuta (N1)Izvor: N1

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more