IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ESAD Rastoder: Ako DIK dozvoli kandidaturu Spajića pozvaću dijasporu da tužimo državu… (foto)

Prema njegovim riječima po Ustavu Crne Gore Spajić ne može biti kandidat za predsjednika Crne Gore, jer nema boravak zadnjih deset godina na teritoriji Crne Gore.

Ukoliko Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore dozvoli da se lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kandiduje za presjednika pozvaću sve u dijaspori da tužimo državu Crnu Goru za klasičnu diskriminaciju nas koji živimo u inostrastvo određeno vrijeme, a zakonom države smo izgubili pravo glasa, poručio je predsjednik Bošnjačkog saveza u SAD- u Esad Rastoder.

– Podsjećamo crngorsku javnost da status Spajića imaju i mnogi naši koji žive u dijaspori pa nemamo pravo glasa, niti da biramo niti da budemo birani.

Ukoliko DIK Crne Gore dozvoli da se Spajke kandiduje i bude biran ja ću pozvati sve one u dijaspori da tužimo državu Crnu Goru za klasičnu diskriminaciju nas koji živimo u inostrastvu određeno vrijeme, a zakonom države smo izgubili pravo glasa- istakao je ESAD Rastoder.

Čitaj još:   BEOGRAD Sukob dvije ključne institucije, "Crkve i države"...

Prema njegovim riječima po Ustavu Crne Gore Spajić ne može biti kandidat za predsjednika Crne Gore, jer nema boravak zadnjih deset godina na teritoriji Crne Gore.

– Zato tražimo od državnih organa Crne Gore da poštuju najviši akt drzave sve dokle je god na snazi ovaj Ustav, ujedno apelujemo na sve poslanike u Skupštini Crne Gore da pokrenu promjenu Ustava Crne Gore i eliminišu diskriminaciju prema dijaspori Crne Gore te da se dozvoli da biramo i budemo birani po mjestu rođenja, a ne mjestu boravka- zaključio je Esad Rastoder.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more