IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U EVROPI: Velike količine snijega, ima poginulih… (foto, video)

Obilan snijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su danas najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama…

VARŠAVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 06: 02-2023, 00: 24… HAOS U EVROPI: Velike količine snijega, ima poginulih… (foto, video)

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom. Vatrogasci su pronašli penzionerku u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.

Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 saobraćajnih nesreća povezanih s jakim snježnim padavinama i klizavim cestama.

Vanredno stanje na sjeveru Slovačke

U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile “vanredno stanje” u 27 općina, što dopušta posebne vanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR.

Čitaj još:   VOLODIMIR Zelenski poziva međunarodnu zajednicu da proglase Rusiju za terorističku državu... (foto, video)

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.

Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.

It was crazy’: Chaotic crash captured on video during snowstor…

Hiljade bez struje u Češkoj

U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke hiljada kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK.

U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje povrijeđenih iz njihovih automobila nakon što je na njega palo stablo.

izvor iBalkan,net/ agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more