IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJA NA VJETAR: Danas oblačna sa snijegom, temperatura niža za osam stepeni C… (foto)

Danas su mogli osjetiti pad temperatura u odnosu na prethodne dane, a što je bilo pojačano i snažnim vjetrom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 05: 02-2023, 12: 24… UPOZORENJA NA VJETAR: Danas oblačna sa snijegom, temperatura niža za osam stepeni C… (foto)

U Bosni i na sjeveru Hercegovine u nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Google upozorava da će temperature biti niže za otprilike osam stepeni.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica- 17; Ivan Sedlo- 8; Sarajevo- 5; Livno- 4; Tuzla- 3; Gradačac, Zenica- 2; Sanski Most, Široki Brijeg 0; Bihać 1; Mostar 2; Neum 3;

Već danas su građani BiH mogli osjetiti pad temperatura u odnosu na prethodne dane, a što je bilo pojačano i snažnim vjetrom.

Sutra se očekuju temperature niže nego danas, ali je FHMZ ukinuo upozorenje na vjetar. Puhat će umjereno i jako, sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 7 i – 2, na jugu do dva stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između- 4 i 1, na jugu do šest stepeni.

Čitaj još:   NASER ORIĆ: NIGDJE NA SVIJETU OSIM U SREBRENICI DŽELAT NE VLADA NAD ŽRTVOM

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko- 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko- 2 stepena C.

Prema Googleovoj prognozi, pad temperatura će se nastaviti i u narednim danima pa se već za ponedjeljak i utorak prognozira minimalna temperatura od- 11 i – 12 stepeni što je razlika od pet stepeni u odnosu na sutrašnjih- 7 C.

nedjelja 05.02.2023. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Uz tmurno vrijeme, većina populacije biće lošijeg raspoloženja. Pojačano sjeverno strujanje i osjetnije zahlađenje u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Poseban oprez savjetuje se osobama sa plućnim i kardiovaskularnim smetnjama. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Na jugu sunčanije, malo ugodnije, pri tome i neuobičajeno hladno.

Ponedjeljak 06.02.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Mada će preovladavati stabilnije vrijeme, dodatno zahlađenje će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je biti oprezniji, umanjiti boravak na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim naporima i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom cijelog dana. U Hercegovini sunčanije, uz sjeverno strujanje koje će remetiti osjet ugode, također neuobičajeno hladno.

Čitaj još:   NOVI PREOKRET: Promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more